Publicitat
Ciutat

L’aeroport ja supera els vols pre-pandèmia amb més de 36.000 operacions fins a l’agost

L’aeroport es refà de l’embat de la Covid. Fins al mes d’agost, s’han registrat 36.402 enlairaments. Amb aquest registre, els vols a l’aeroport a Sabadell no només recuperen els nivells pre-pandèmia, sinó que ja superen les xifres del 2019 amb escreix. Des del gener del 2021, l’Aeroport de Sabadell ha registrat un 51,3% més dels vols que es van comptabilitzar els primers mesos de l’any passat. I també supera en nombre d’operacions el mateix període del 2019: els vols han crescut prop d’un 8%, amb una mitjana de més de 4.000 moviments mensuals.

De fet, el màxim d’operacions que aquesta infraestructura és capaç d’acollir, de moment, és entre 5.000 i 6.000 operacions mensuals. Segons l’últim informe de l’Institut Cerdà, és una infraestructura segura: des del 1997, els accidents a l’Aeroport de Sabadell han representat el 0,0078% de les operacions totals. Un de cada 10.000 vols.

El segon de l’Estat

L’aeròdrom també situa Sabadell en el mapa. La seva activitat representa més d’un 4% de les operacions totals que s’han dut a terme des d’inici d’any a tot l’Estat. Per fer-nos-en una idea, supera els vols que s’han fet fins a l’agost a l’aeroport de Menorca, Tenerife o Sevilla. I se situa pràcticament al nivell d’Eivissa. L’aeròdrom de Sabadell es troba a la vuitena posició del rànquing global d’aeroports d’Espanya. 

L’Aeroport de Sabadell va registrar 3.972 operacions durant el passat mes d’agost, segons les últimes dades publicades per Aena. Malgrat que ha patit un lleuger descens respecte al mateix període del 2020 (-5,7%) i del 2019 (-11,4%), l’aeròdrom sabadellenc es torna a situar com el segon aeroport d’activitat no comercial que va comptabilitzar un nombre elevat d’operacions, juntament, amb Madrid-Cuatro Vientos (5.397) i Jerez de la Frontera (3.271).

La pista de l’Aeroport de Sabadell / Lluís Franco

La pista de l’Aeroport de Sabadell / lluís franco

Paral·lelament, 3.383 persones han volat des d’aquesta infraestructura fins al mes d’agost. L’increment és especialment notori respecte a l’any Covid i han pujat a les aeronaus un 65,7% més de persones. Respecte al 2019, les xifres de passatgers es mantenen amb un tímid descens (-1%).

Si la previsió continua a aquest ritme, el desembre ja es comptabilitzaria xifres per sobre de les 61.000 operacions. I seria el millor registre des de l’any 2007, quan es van superar els 60.000 vols. 

Publicitat
Comentaris
To Top