Publicitat
Diners

Modelant, l’empresa sabadellenca que ven ‘slots’ per tot el món

Modelant és una empresa familiar, amb seu a Sabadell, que fabrica ‘slots’ com aquest / CEDIDA

Les aficions molts cops es poden arribar a convertir en un negoci. És el cas del sabadellenc Albert Jobal, que ha creat una empresa, anomenada Modelant, amb seu a la nostra ciutat, a partir de la seva predilecció per l’slot. La companyia, que funciona des del 2012, fabrica vehicles de slots inèdits, exclusius i amb interès històric.

Multitud de col·leccionistes de tot el món els compren. “El 60% de la nostra facturació ve de fora de l’Estat. Venem als Estats Units, Austràlia, Itàlia, Anglaterra, França i molts altres països”, explica Jobal. La clau de l’èxit, però, és el treball i l’esforç que hi ha darrere. Des de Modelant no fabriquen els slots a través de dissenys d’ordinador ni amb tècniques 3D. Tots els seus productes són elaborats a mà artesanalment. “És el que ens diferencia d’altres empreses que també venen slots”, afirma el fundador de la companyia. Tot ho fabriquen des del seu taller de Sabadell, des de la injecció o bugada fins a l’embalatge, passant per pintura, decoració i muntatge de les peces.

Així mateix, Modelant ha aconseguit nombrosos premis per la decoració i l’exclusivitat dels seus slots. Aquest fet és molt valorat pels col·leccionistes, que la majoria tenen entre 40 i 50 anys. “Ara estem a punt de treure el nostre sisè model, que creiem que tindrà molt èxit, perquè serà únic. Això agrada al nostre públic objectiu”, afegeix Jobal.

Dit això, l’Albert no treballa sol. L’ajuden la seva dona, l’Anna, i el seu germà, el Marc. També rep assessorament del seu pare, el Joan —ara jubilat—, qui va ser el que el va introduir en el món de l’slot. Va ser ell qui va ser el primer de la família en col·leccionar vehicles a la dècada dels 60. També va influir que Sabadell fos una de les ciutats impulsores de la competició al nostre país, a través de locals com El Ciervo i Trelec.

A poc a poc, l’Albert també es va enganxar a l’afició del seu pare. Els dos participaven en les principals competicions que s’organitzaven a l’Estat i, fins i tot, van arribar a aconseguir victòries importants. Abans d’això, l’Albert va muntar un campionat a l’escola Salesiana de Sabadell, que va comptar amb la pista de vuit carrils més gran d’Europa muntada fins avui. Poc s’hauria cregut, Jobal que la seva afició de ben petit acabaria sent ara la seva feina.  Un ofici totalment vocacional.

L’afició a l’Scalextric busca qui la rellevi

Publicitat
Comentaris
To Top