Diners

Cecot i Centre Metal·lúrgic signen un conveni de col·laboració

Alícia Bosch i Antoni Abad, després de firmar el conveni /CEDIDA

La presidenta del Centre Metal·lúrgic, Alícia Bosch, i el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, han signat un conveni de col·laboració per impulsar el projecte Vallès Solar a les empreses i gremis associats al Centrem, un club d’empreses i emprenedors que pretén donar-hi cabuda a més tipologies de companyies.

L’acord té per objectiu contribuir al desenvolupament sostenible del sector empresarial i a la descarbonització de la seva economia. L’acte de formalització del conveni va tenir lloc el passat divendres a la seu del Centre Metal·lúrgic en el transcurs d’una visita institucional, i també va comptar amb l’assistència del director general de l’entitat, Gabriel Torras.

Vallès Solar pretén accelerar els processos de transició energètica entre les pimes i en l’establiment d’aliances per cooperar en el disseny i planificació de ciutats més sostenibles. La col·laboració anirà encaminada a la difusió d’actuacions entre el teixit empresarial del Centre Metal·lúrgic per tal que les empreses millorin la seva eficiència energètica, apostin per l’autoconsum elèctric i s’incorporin als mercats locals energètics. Un altre dels propòsits destacats del conveni és incrementar la xarxa d’entitats empresarials de diferents territoris.

“Treballant en xarxa des del món patronal, podem donar més cobertura al teixit productiu i sumar esforços en l’eix de la generació i consum d’energia neta”, explica Antoni Abad, president de la Cecot. A més, afegeix que “la finalitat del projecte és anar incrementant la col·laboració pública i privada perquè les empreses puguin generar, consumir, emmagatzemar i compartir energia renovable”.

La presidenta del Centre Metal·lúrgic, Alicia Bosch, exposa que el conveni permetrà promoure en els pròxims anys la instal·lació de plaques fotovoltaiques en naus d’empreses a tot el Vallès amb una inversió de prop de 100 milions d’euros. D’aquesta manera, s’assoliria una reducció anual de 35.000 tones d’emissions de CO2.

Comentaris
To Top