Diners

El Banc Sabadell estrena una exposició per commemorar els seus 140 anys d’història

La mostra està situada a la seu històrica de l’entitat bancària, a la plaça Sant Roc / CEDIDA

El pròxim 31 de desembre farà 140 anys que el Banc Sabadell (BS) va ser fundat. Per commemorar aquest aniversari, des del passat dimecres que s’ha obert al públic l’exposició BS140, que explica el llarg camí de l’entitat bancària fins el dia d’avui. La mostra està situada en el pati d’operacions de la seu històrica de l’empresa, a la plaça de Sant Roc de Sabadell, just al centre de la ciutat. 

Repàs històric

L’exposició compta amb textos, imatges, diferents documents i objectes històrics, com ara llibres de comptabilitat, màquines de calcular i ordinadors, procedents de l’Arxiu Històric Banc Sabadell (AHBS). Aquests elements permeten recórrer les diverses etapes que ha viscut el banc, conèixer els seus protagonistes més destacats i recuperar el que han estat les fites que han permès que un petit banc local sigui avui un grup bancari multinacional.

/ CEDIDA

Dit això, des del Banc Sabadell consideren que la mostra és una bona oportunitat per recordar i explicar a les noves generacions d’una manera visual i abreujada el recorregut que l’entitat bancària ha seguit fins avui, a cavall dels segles XIX, XX i XXI.

A més, creuen que l’exposició BS140 és ideal per mostrar de quina manera l’entitat ha anat superant els desafiaments empresarials, socials i econòmics a què s’ha enfrontat. “Ho ha aconseguit gràcies als dirigents que ha tingut en tots aquests anys”, asseguren des del BS.

Comentaris
To Top