Diners

Un informe fixa la transició energètica a la indústria com a element bàsic per al futur de l’economia catalana

El desenvolupament de l’economia catalana implica “ineludiblement” la transició energètica a la indústria. Aquesta és una de les conclusions de l’informe Transició Energètica i Indústria, fet per un equip de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), coordinat amb la Fundació per la Indústria i la Generalitat de Catalunya.

Ahir a la tarda es va fer la presentació telemàtica de l’informe. Els seus creadors van analitzar els efectes clau de la transició energètica sobre el desenvolupament econòmic i l’ocupació a Catalunya.

A més, també van fixar els objectius a curt, mitjà i llarg termini per aconseguir descarbonitzar l’economia del territori. En aquest sentit, es van analitzar les causes de l’elevat consum energètic i la generació d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. Per revertir la situació actual, l’informe vol que les empreses catalanes comptin amb finançament dels fons europeus Next Generation.

Dit això, l’acte va comptar amb la participació del president de la Fundació per la Indústria, Miquel Ribé; la directora general d’Indústria del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, Natàlia Mas; el vicerector de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la UPC, Climent Molins, i el catedràtic Jordi Berenguer.

Comentaris
To Top