Publicitat
Ciutat

L'incompliment de serveis mínims de Rodalies col·lapsa l'AP-7 i la C-58

Un tren de Rodalies a l'estació de Sabadell Centre / VICTÒRIA ROVIRA

Rodalies ha operat fins a les nou del matí el 53% dels trens previstos en els serveis mínims, coincidint amb la tercera jornada de la vaga convocada per Semaf, segons ha informat l'operadora. La protesta va començar dijous passat, amb crítiques creuades entre la companyia, que acusa d'incomplir els serveis mínims als vaguistes, i els maquinistes, que defensen que no han rebut les notificacions oportunes.

La vaga ha endut a alguns usuaris a optar pel vehicle privat, el que ha col·lapsat l'AP-7 i la C-58 i han hagut retencions al llarg de tot el matí. "He trigat dues hores a arribar a Barcelona des de Sabadell", ha expressat un usuari habitual de Rodalies que s'ha traslladat en cotxe al seu lloc de treball.

De fet, Renfe ha denunciat de nou l'incompliment dels serveis mínims. Avui, la vaga dels maquinistes de Renfe inclou franges de les 5 h a les 9 h, de les 14 h a les 16 h, i de les 18 h a les 22 h. Els serveis mínims haurien de ser del 85% del servei habitual, segons el que va dictar el Govern.

Semaf assegura que no es van rebre totes les cartes en què s'incloïen els treballadors en aquests serveis mínims. A partir de les nou del matí, està previst que es recuperi el servei de manera gradual fins a les dues, quan començaran dues hores més de vaga. En aquest sentit, en els últims dies Renfe havia reforçat les vies per enviar notificacions als maquinistes que han de complir els serveis mínims per correu electrònic certificat, burofax i en mà. Fins ara, la companyia ha obert almenys 31 expedients a maquinistes pels incompliments.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top