Oci i cultura

‘Barris en dansa’, l’essència captada

L'exposició s'ubica a Ca L'Estruch / DS

Danza para cualquiera és una exposició que fa un recorregut per projectes comunitaris com Pobles en Dansa, Ciutats en Dansa i Barris en Dansa dirigits per Álvaro de la Peña. Les imatges que es presenten són fragments d’assajos i representacions en els que han participat persones comumnes, perquè qualsevol persona que ho desitgi pot accedir a la dansa i viure-la. A més, aquesta exposició té un valor doble a l’Estruch, ja que Iliacan ha organitzat Barris en dansa a la fàbrica en dues ocasions, el 2015 i el 2018. Ara, la mostra s’estrenarà a Ca l’Estruch aquest dijous 7 d’octubre.

A través d’aquesta exposició, es vol donar a conèixer i compartir una experiència creativa comunitària que al mateix temps suposa una experiència emocional per als participants. Gràcies a la fotografia, mostrem com la pròpia vivència de la dansa ens pot commoure i transformar. Aquest recorregut també vol ser una invitació a les persones que visiteu l’exposició a participar en projectes com aquests o similars.

L’equip d’Iliacan Dansa agraeix als fotògrafs el material cedit per fer realitat aquesta exposició: Paco Peñaranda, Alfons Sánchez, Tristán Perez Martín, Carlos Casado, David Ruano, José Rodríguez, AGfotografia i Gerardo Gaal, entre d’altres.

Iliacan és una companyia de dansa fundada el 1993 per Álvaro de la Peña juntament amb Nausica Guitart i Pere Jané. Les produccions d’Iliacan destaquen des del començament per un interès especial per les emocions i el focus sobre el conflicte humà.

Entre 2005 i 2010 Iliacan va ser companyia resident al municipi de Tremp (Lleida). Els objectius de la residència són la pedagogia, la divulgació i l’ampliació de la dansa a nous públics. En aquest context Iliacan crea i impulsa el festival En Tremp Dansa. Des de 2010, Iliacan promou el projecte Barris en Dansa, una iniciativa que el 2012 rep el Premi Ciutat de Barcelona de Dansa.

Comentaris
To Top