Diners

El Banc Sabadell redueix l’impacte de l’ERO a 1.605 treballadors i proposa millores en les indemnitzacions

/ CEDIDA

El Banc Sabadell (BS) ha reduït novament l’impacte de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) i ha proposat una sèrie de millores en les indemnitzacions als treballadors.

En la reunió entre direcció i sindicats del dijous passat, l’entitat bancària va plantejar rebaixar fins a 1.605 el nombre d’acomiadaments –la darrera proposta en preveia 1.730– i incrementar les compensacions d’alguns col·lectius. Des dels sindicats, però, consideren que els avenços són “tímids” i segueixen defensant que les propostes són “inacceptables” perquè no s’eliminen els acomiadaments forçosos. De fet, els empleats del BS van mantenir ahir el segon dia de vaga general per l’ERO.

Dit això, segons fonts properes a l’entitat, la direcció creu que la rebaixa en el nombre d’afectats per l’ERO es pot aconseguir a través de sortides voluntàries de majors de 63 anys i oferint 25 excedències voluntàries remunerades.  A més, pel que fa a les condicions econòmiques de sortida, el banc accepta incrementar la indemnització al col·lectiu d’entre 56 i 62 anys.

Per als majors de 63 anys –fins ara no se’ls tenia en compte per l’ERO–, la indemnització equival al 50% del seu salari anual. I de forma contrària al que desitgen els sindicats, l’entitat manté la proposta de no incloure a l’ERO els empleats d’entre 50 i 54 anys.

Comentaris
To Top