Publicitat
Ciutat

Salut Sànchez: Ensenyar a ballar per treure el millor de cada persona

/ LLUÍS FRANCO

La música és capaç d’alterar les nostres emocions i de canviar el nostre estat d’ànim. Pot arribar a ser, fins i tot, una via d’escapament per a aquelles persones que no passen un bon moment vital. Salut Sànchez (Sabadell, 1971), professora de classes de ball des de fa més de 32 anys, creu que la música pot arribar a ser un motiu de felicitat. “T’ajuda a ser feliç i treu el millor de tu. Pots estar trist, però durant uns moments t’oblides del que et causa dolor”, explica.

La Salut va entendre que la música i el ball eren els pilars de la seva vida ben aviat. Va començar cantant en orquestres, però va decidir que el que es volia dedicar era al ball i, concretament, a muntar coreografies. Ella en va aprendre de manera autodidàctica i a poc a poc es va anar fent un lloc en el sector. “Em passava hores al mirall de casa cantant i ballant. No em podia permetre pagar classes de ball, però jo volia aprendre’n”, afirma.

Després de molt de treball i esforç, la Salut treballa en cinc llocs diferents fent classes de zumba, line dance i, recentment, de TikToks: l’OAR Gràcia, al Gimnàs Municipal de Sabadell (ara tancat provisionalment), el Tennis Sabadell, la ludoteca de l’Associació de Veïns de les Termes i a Can Balsach. En aquests cinc llocs fa horaris de matí, tarda o vespre. Així mateix, també organitza extraescolars de ball a quatre escoles de la ciutat i prepara balls per a nuvis i acompanyants en casaments.

La Salut disposa d’un espai propi a l’OAR Gràcia on fer classes de ball, que van dirigides a tots els públics, des d’infants fins a adults d’edat avançada / LLUÍS FRANCO

Ella munta les seves pròpies coreografies i intenta que els seus alumnes, de totes les edats, puguin adaptar-s’hi. “Intento fer balls fàcils, perquè tothom pugui seguir-los. Al final, la meva intenció és que els alumnes surtin amb cara de felicitat i gaudeixin al màxim”, expressa. De fet, la Salut opina que tothom pot arribar a ballar, però només fa falta fer “tirar-se a la piscina”. “Ballar és una via d’escapament molt gran. Els qui venen riuen i s’ho passen bé. És igual l’edat que tinguin”, afegeix.

Dit això, la sabadellenca ha tingut propostes per treballar en acadèmies de ball de la ciutat, però les ha declinat totes. “Vull fer classes a aquelles persones que volen ballar, però que no poden pagar una acadèmia”, indica.  Així mateix, la Salut assegura que ballarà fins que les cames li diguin prou. “Ballar és la meva vida i em fa molt feliç”, finalitza.

Publicitat
Comentaris
To Top