Diners

IDP assumeix dues plantes de gestió de residus a l’Estat

Imatge virtual de l’avantprojecte d’IDP al Centro Ambiental de la comarca de Pamplona / CEDIDA

L’enginyeria sabadellenca IDP s’ha adjudicat dos importants projectes per a la gestió i tractament de residus a l’Estat. D’una banda, la nova planta de tractament de matèria orgànica del Parque Tecnológico de Valdemingómez a Madrid. I, de l’altra, el Centro Ambiental de la comarca de Pamplona, al terme municipal de Noain-Valle de Elorz, a Navarra. La inversió total puja a 118,8 milions d’euros.

Pel que fa al primer projecte, IDP realitzarà la construcció i l’assistència tècnica d’obra de la planta de tractament de matèria orgànica per a l’Ajuntament de Madrid. La inversió estimada és de 41,9 milions d’euros a executar en un termini de tres anys. Dit això, el Parque Tecnológico de Valdemingómez concentra des de l’any 1978 totes les instal·lacions de tractament de residus urbans de Madrid. De fet, hi arriben les més de quatre mil tones de residus que es generen diàriament a la capital espanyola.

La nova planta ocuparà una superfície de gairebé 38.000 metres quadrats i comptarà amb una capacitat de tractament superior a les 100.000 tones de residus l’any. Des d’IDP asseguren que tindrà unes instal·lacions modernes, automatitzades i flexibles que permetran un tractament individualitzat de les deixalles per tal de reduir l’impacte mediambiental de la gestió d’aquests residus.

D’altra banda, quant al Centre Ambiental de la comarca de Pamplona, IDP en realitzarà l’assistència tècnica i la construcció. El projecte compta amb una inversió estimada de 77 milions d’euros a executar en un termini d’uns quatre anys. L’objectiu és que el Centre Ambiental tingui una instal·lació polivalent, integrada i flexible.

De fet, compta amb una infraestructura de tractament mecànic d’envasos a través de la qual es poden tractar més de 65.000 tones de residus l’any, una instal·lació per al tractament biològic de la matèria orgànica amb una entrada també de 65.000 tones l’any i una última per al tractament de la fusta, així com altres instal·lacions corresponents a l’aprofitament del biogàs.

El Grup IDP ubica la seva seu a Sabadell i disposa d’oficines a Madrid, Cadis, La Corunya, Lugo, Perú i Xile. Fent ús de la tecnologia BIM, la companyia ja ha dut a terme més de 8.000 projectes.

Comentaris
To Top