Publicitat
Ciutat

Sabadell torna a celebrar el Pilar amb una missa baturra i una ofrena floral

Un moment de la missa que s'ha celebrat avui a l'església de Sant Fèlix / VICTÒRIA ROVIRA

Sabadell ha tornat a celebrar avui 12 d'octubre el Pilar, una festivitat marcada al calendari aragonés, amb una missa i una ofrena floral a la Verge del Pilar. Dos anys després, reprenen la tradició festiva a Sabadell, després que quedés suspesa per la Covid.

En un acte organitzat pel Centre Aragonès, entitats, ciutadans a títol individual i partits polítics –amb la presència del PSC i Ciutadans– han fet entrega d'una ofrena floral a la verge, a l'església de Sant Fèlix. Prèviament, el grup Hidalguía Aragonesa ha donat tret de sortida a la celebració de la Pilarica, amb una actuació musical a les portes de l'església.

Tot seguit s'ha celebrat l'acte religiós amb el recinte ple de gom a gom, amb més d'un centenar d'assistents. La imatge de la Verge del Pilar, de propietat del Centre Aragonès, ha presidit la missa baturra, una celebració acompanyada per diversos estils i càntics religiosos aragonesos, i amb la colla vestida amb la tradicional indumentària de la regió.

Un moment de la missa que s'ha celebrat avui a l'església de Sant Fèlix / VICTÒRIA ROVIRA

Enguany, però, no se celebra el tradicional dinar de germanor a causa de la situació epidemiològica, ni tampoc la processó des de la seu de l'entitat. "És una decisió que prenem per la seguretat front a la Covid-19", expliquen fonts de l'entitat. Tot i això, s'ha previst per aquesta tarda, de 17:30h a 19h, un festival de jotes aragoneses a la plaça Doctor Robert, una actuació amb aforament limitat a 150 persones.

/ VICTÒRIA ROVIRA

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top