Ciutat

Sabadell reposarà 2.500 arbres fins al 2023

Arbres al riu Ripoll / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell reposarà 2.500 arbres a places i a una vuitantena de carrers de la ciutat abans d’acabar el mandat, a mitjans del 2023. Així ho ha assegurat avui l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que avança que l’actuació s’emmarca en l’estratègia Sabadell més verda, que té com a objectiu fomentar la transició ecològica i lluitar contra el canvi climàtic. “L’emergència climàtica és urgent, i una prioritat”, ha apuntat l’alcaldessa.

El pla contempla replantar 1.042 exemplars en parcs i places, 1.164 arbres a carrers dels tots els districtes i 235 nous elements al districte 6, en el marc del Pla Director de l’Arbrat. De fet, al Parc del Nord es plantaran 570 nous exemplars, al Parc de les Aigües, 320 i al Jardí del Sud, obres que s’iniciaran a finals d’any, 152. L’Ajuntament també ha previst ampliar fins a les 6.000 noves unitats, però és un projecte que es posaria en marxa en el següent mandat.

En el marc d’aquesta estratègia, la mobilitat sostenible “és un dels altres grans eixos”. Farrés ha avançat que TUS ampliarà la flota amb 10 nous autobusos híbrids i 4 d’elèctrics –una inversió prevista pel principis de 2023–, que permetrà que pràcticament sis de cada deu autobusos siguin sostenible. També els camins escolars i els carrils bici van en aquesta direcció. A banda dels ja programats –que permetran connectar amb Terrassa i Sant Quirze– , s’han previst carrils per unir Torre-Romeu i el Poblenou i per enllaçar el Polígon de Sant Pau de Riu-sec i l’Aeroport amb la UAB.

Es contempla, així mateix, instal·lar quatre nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Farrés ha insistit en la importància d’impulsar la mobilitat a peu o en bicicleta, però també ha destacat que “cal fer-ho compatible amb una oferta d’aparcament”. Sumat a la renovació de l’enllumenat de la ciutat, les actuacions de Sabadell més verda sumen, en global, una inversió de 30,6 milions d’euros.

Comentaris
To Top