Publicitat
Ciutat

L’Ajuntament aprova inicialment les primeres obres de la nau Sallarès Deu

Així ho aprovarà aquest dilluns la Junta de Govern Local, fent un pas més per reconvertir aquesta antiga fàbrica en el Centre d’Innovació Social i Tecnològic

Imatge d’arxiu de la nau Sallarès i Deu (també coneguda com a fàbrica Textifibra) / LLUÍS FRANCO

Les obres de la nova Escola de Restauració del conjunt fabril Sallarès Deu començaran entre finals d’any i principis del 2022. Així ho aprovarà aquest dilluns la Junta de Govern Local, fent un pas més per reconvertir aquesta antiga fàbrica en el Centre d’Innovació Social i Tecnològic.

Posar en marxa l’Escola de Restauració costarà 4,1 milions d’euros. Inclosos en aquests diners hi ha els 1,8 milions que costarà rehabilitar les naus, la meitat dels quals estaran cofinançats pels fons europeus Feder. L’Escola de Restauració serà el primer element que obrirà les portes en aquest espai, el curs del 2023, ja que es preveu que les obres durin un any. Tindrà una superfície de 2.300 metres quadrats i la reforma de l’edifici permetrà recuperar els patis interiors, que alhora serviran per fer-lo energèticament més sostenible. L’escola dependrà del Vapor Llonch, on se centren les polítiques d’ocupació municipals, que alhora forma part de l’empresa municipal Promoció Econòmica.

En una següent fase, la recuperació de Sallarès Deu implicarà l’obertura de l’Escola de Flequeria, en col·laboració amb el Gremi de Flequers de Barcelona, i aquesta nova seu substituirà l’actual de Cal Molins. S’hi invertiran 2,8 milions d’euros. Finalment, a Sallarès Deu també hi haurà un Centre avançat de formació per a la transició digital que afavorirà el salt tecnològic de persones i empreses. Costarà 2,1 milions d’euros.

Sallarès Deu és un edifici protegit, projectat per l’arquitecte terrassenc Lluís Muncunill el 1920. Està ubicat entre els carrers de Jacint Verdaguer, Reina Elionor, Cellers i Viladomat (Gràcia).

Publicitat
Comentaris
To Top