Publicitat
Ciutat

El Gremi de Fabricants i la Bosch i Cardellach programen cinc conferències per reivindicar la indústria tèxtil

El Gremi de Fabricants i la Fundació Bosch i Cardellach han posat en marxa aquest dimarts 19 d’octubre el cicle de conferències Sabadell tèxtil. De la tradició a la innovació. L’objectiu de les dues entitats és reivindicar el sector i transmetre quin és el seu moment actual i quina ha estat la seva transformació.

La primera sessió ha estat la taula rodona Testimonis de la història tèxtil, a càrrec de l’historiador Esteve Deu, que ha fet un repàs dels 150 anys d’història de l’hegemonia de la indústria llanera a la ciutat; l’empresari tèxtil Enric Crusafont, que durant 40 anys va liderar l’empresa Sati; el dissenyador tèxtil Albert Puigdellivol, que va treballar com a teòric en empreses com Salvador Casacuberta o Vicenç Gascon; el cap de fabricació Salvador Soley (51 anys a Gorina SA) i la cosidora per empreses com Tamburini i Bosser Carme Folch.

Ponents de la primera sessió del cicle Sabadell tèxtil. De la tradició a la innovació / CEDIDA

En total es faran cinc sessions en format virtual, d’octubre de 2021 a març del 2022, en què participaran historiadors, empresaris i persones vinculades al sector tèxtil. Totes les sessions seran en dimarts de 18 a 19.30 h.

El nom i la data de les següents sessions és: Els teixidors auxiliars (dimarts 30 de novembre); Empreses tèxtils i sectors d’aplicació (dimarts 25 de gener); L’adaptació del tèxtil a la pandèmia. És possible transformar-se? (dimarts 22 de febrer) i L’experiència d’un empresari tèxtil laboralment i socialment (causes socials) (dimarts 22 de març).

Publicitat
Comentaris
To Top