Publicitat
Ciutat

Vimusa aprova la cessió a l’Ajuntament dels terrenys privats de Can Deu

Una de les places de Can Deu / LLUÍS FRANCO
Una de les places de Can Deu / LLUÍS FRANCO

L’empresa pública d’habitatge Vimusa i l’Ajuntament de Sabadell han desencallat un aspecte que s’arrossegava des del naixement del barri de Can Deu ja fa més de 50 anys. Aquest dijous el consell d’administració de Vimusa ha aprovat cedir més de 90.000 metres quadrats del barri al consistori. Els terrenys es trobaven en una situació poc coneguda, ja que fins ara eren privats en pertànyer a l’empresa -que tot i ser pública és entitat independent- i passaran a ser completament municipals. De fet, el ple municipal d’octubre del 2018 –fa tot just tres anys amb l’anterior govern quadripartit al capdavant– va aprovar aquesta cessió gratuïta que ara s’ha acabat materialitzant.

Part de les zones interiors del barri de Can Deu han estat privades, de Vimusa, des del naixement d’aquest barri. Can Deu es va començar a edificar el 1969 de la mà de l’empresa local d’habitatge, tot i que no es va entregar als seus habitants fins al 1973. Aleshores Vimusa va quedar com a propietària de tots els espais comuns: vials, places interiors del barri –com és el cas d’Acàcies o de la plaça dels Castanyers, entre d’altres– i aparcaments que han estat d’ús públic però de titularitat privada. I això havia aixecat nombroses reivindicacions veïnals durant anys.

El manteniment anirà a càrrec del consistori

Aquest tipus de titularitat ha comportat al llarg dels anys que els residents del barri hagin hagut de fer aportacions extres per cobrir el manteniment d’aquestes zones, perquè l’Ajuntament no podia fer-ho i sí que ho podrà fer a partir d’ara. No fa gaire, els veïns es van encarregar de pintar i reparar una plaça interior del barri de Can Deu. Tot i això, aquesta no és una realitat aïllada a Sabadell. També passa a altres punts de la ciutat, com una zona de plaça d’Espanya, un espai de Sant Julià o la plaça de Les Termes, a tall d’exemple.

Plànol de la cessió de terrenys de Can Deu / CEDIDA

Publicitat
Comentaris
To Top