Ciutat

Sabadell prorroga el xec comerç fins al 12 de desembre

La llibreria Macondo és un dels establiments on s’ha fet la diagnosi
Les llibreries són alguns dels establiments adherits a la iniciativa / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell ha prorrogat l’ús del xec comerç fins al diumenge 12 de desembre a petició dels comerços adherits. D’aquesta manera, cada llar tindrà un altre mes per gastar el val de 20 euros en els establiments adherits, que es poden trobar a l’aplicació per Android i iOS SBDVALMES i al web. Per cada compra, presentant el xec l’usuari tindrà un descompte del 50% fins a esgotar el crèdit total. La campanya es va posar en marxa el 4 d’octubre i havia de durar fins al 6 de novembre.

Fins ara, segons el consistori, el nombre de persones o llars que s’han descarregat el xec és de 23.660, que es tradueix en 156.208,82 euros gastats. Des del Govern s’assegura que amb la campanya de moment s’ha assolit un “volum considerable” de vendes, però es vol allargar la duració del xec per “donar més rodatge al projecte i arribar al màxim de ciutadans i comerços possible”.

Per cada euro subvencionat, l’Ajuntament assegura que s’ha generat una facturació de 2,74 euros, de manera que la campanya està tenint un “efecte multiplicador” i ajuda els comerços en la recuperació econòmica postpandèmia. A hores d’ara, formen part de la campanya uns 300 establiments. El ple aprovarà l’actualització del xec aquest 2 de novembre, i es tracta d’un projecte que compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Sabadell.

Més facilitats perquè s’hi adhereixin els comerços

La pròrroga del xec comerç va acompanyada d’una modificació de les condicions perquè s’hi adhereixin els comerços, amb la voluntat de facilitar que se n’hi incorporin més. Així, el requisit de facturació anual del 2019 passa d’1 a 2 milions d’euros com a màxim, i el màxim de subvenció per empresa beneficiària s’estableix en 10.000 euros en comptes de 3.000. Els comerços que vulguin participar en la campanya s’hi poden adherir a través del web https://sbdvalmes.moneder.cat/registre-comerciant.php.

La moda, el sector que més s’adhereix al xec comerç de Sabadell

Comentaris
To Top