Publicitat
Ciutat

Les obres del parc de les Aigües comencen dilluns i acabaran amb dos anys de retard

Dilluns s’iniciaran els treballs per acabar de construir el parc de les Aigües

El parc de les Aigües, amb la Mola al fons / VICTÒRIA ROVIRA

La construcció del parc de les Aigües encara l’etapa decisiva. Dilluns, 8 de novembre, començaran els treballs de la tercera i última fase, la que realment ha de convertir les 7 hectàrees d’aquest parc en un nou punt de referència del barri de Can Llong.

Es preveu que les obres durin 10 mesos i que, per tant, estigui enllestit passat l’estiu vinent. Si res s’espatlla, el projecte s’inaugurarà dos anys més tard del previst pels problemes en l’adjudicació de l’obra agreujats per la pandèmia, ja que dues empreses van desistir de dur-la a terme i la farà la tercera adjudicatària, Calaf SAU.

Ara s’invertiran 2,44 milions d’euros per urbanitzar l’espai i completaran la inversió que ja s’ha fet en les fases prèvies consistents en la urbanització de l’entorn, el plantejament de com serà el parc i la renovació d’una important canonada de la companyia d’aigües CASSA -que va aportar un milió d’euros per fer-ho-. En total, entre el govern quadripartit que va iniciar el projecte i l’actual, el cost del parc de les Aigües rondarà els 6 milions d’euros.

El parc tindrà 70.000 metres quadrats -7 hectàrees o una mesura aproximada al que farien set camps de futbol- i tindrà l’aigua i el verd com a protagonistes. L’estructura afavorirà el drenatge i la infiltració de les aigües de la pluja i la xarxa d’evacuació de les aigües pluvials es combinarà amb la plantació d’arbres humits. En total hi haurà 320 arbres, dels quals 308 seran nous, 61.171 metres quadrats de zona verda i 1.500 metres quadrats de jocs d’aigua.

Mirador 360º

A la part nord, tocant a l’avinguda d’Estrasburg, hi haurà un dels elements més destacats del parc: un mirador 360º amb vistes a Sabadell, la Mola, el puig de la Creu, el Montseny i Collserola. L’àmbit sud concentrarà els jocs d’aigua, un quiosc amb bar i serveis públics.

L’Ajuntament destina 2,5 milions d’euros per acabar el parc de les Aigües l’any vinent

Publicitat
Comentaris
To Top