Ciutat

La disputa per les hores extres a l’UCI del Taulí es trasllada als jutjats

Professionals a l’UCI del Taulí / VICTÒRIA ROVIRA

El sindicat Metges de Catalunya ha denunciat la Corporació Sanitària Parc Taulí davant el Jutjat Social de Sabadell per “vulnerar el dret a la salut” de 14 professionals de l’UCI de l’hospital. Assegura que han de treballar moltes més hores de les exigibles.

L’organització sindical denuncia que la direcció del centre hospitalari ha imposat la realització de guàrdies i ha establert un sistema de treball “un cop superades les 2.187 hores de jornada complementària” per disposar de prou personal per prestar el servei sanitari. Com que el centre hospitalari no ha atès les seves peticions, asseguren fonts sindicals, a finals d’octubre els professionals van anunciar que deixaven de fer guàrdies perquè ja havien superat el màxim d’hores anuals. Davant d’aquesta situació, asseguren que l’empresa els ha imposat jornades complementàries d’atenció continuada entre l’1 i el 18 de novembre, i modificar a partir del dia 19 “i a través de l’aplicació de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, la jornada, el salari, l’horari i el sistema de treball dels professionals fins al 31 de desembre de 2021”.

El delegat de Metges de Catalunya al Taulí, Santiago Barcons, assegura que aquests professionals “han treballat moltes més hores de les que són exigibles. Tots han estat sotmesos a una pressió assistencial angoixant. Tots ho han donat tot. I ara, després d’advertir que no podien més, els retallen drets fonamentals”.

Ja a finals del 2020 els professionals de l’UCI van advertir els directius de l’hospital que falten professionals al servei i del seu “grau d’esgotament físic i mental”. El Taulí ha declinat fer declaracions sobre aquesta qüestió.

Comentaris
To Top