Ciutat

La Generalitat descarta noves restriccions d’horaris i aforaments

Els restaurants ja funcionen sense franges, però sense sopars
/ LL.F.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha descartat restriccions en horaris i aforaments davant l’increment de la incidència de la covid. Ha dit però que l’extensió del certificat Covid, que ara és necessari en l’oci nocturn, ja s’ha estudiat i es “discutirà” en el marc de la comissió delegada del Govern.

Argimon ha constatat el creixement de la pandèmia en les darreres dues setmanes, creixement que ja preveien. En aquest sentit, ha dit que es continuarà pujant “bastant” en els propers dies però ha esperat que la vacunació permeti “afrontar-ho millor” que en altres països europeus amb taxes de vaccinació més baixes. En tot cas, preveu un increment d’ingressats, tot i que ha desitjat que l’impacte sigui “el menor possible”.

Ara per ara, els contagis pugen especialment en els grups de població que no han tingut accés a la vacuna –menors de 12 anys- i en aquells que tenen molta mobilitat i un percentatge de vacunació inferior –dels 20 als 40–.

Davant d’aquesta situació, ha descartat tornar a mesures restrictives en aforaments o horaris. “No serà l’element bàsic”, ha manifestat. El conseller ha insistit en la necessitat de portar la mascareta, especialment en llocs tancats, i ha fet una crida a la societat perquè contribueixi en continuar contenint la pandèmia.

Comentaris
To Top