Ciutat

Els vincles de Sabadell amb Silicon Valley

Sabadell té diversos veïns que treballen a la zona empresarial més important al món, situada als EUA

Silicon Valley està situada a la badia de San Francisco, a Califòrnia. A la imatge veiem les oficines centrals d’Apple Inc./ CEDIDA

Sabadell exporta des de fa anys talent local a una de les meques de la tecnologia, Silicon Valley, regió situada a la badia de San Francisco, a l’estat de Califòrnia, als Estats Units. Persones amb esperit emprenedor i amb ambició empresarial decideixen creuar l’oceà Atlàntic per treballar en start-ups o multinacionals tecnològiques de la regió empresarial més important al món.

Miguel Romero (Amazon), Laura Homet (Algo-Logic), Pol Jeremias (Pixar i Beautypi) i Pau Casas (Pinterest) en són l’exemple. Els quatre s’han endinsat a un món ple de competitivitat, però, a la vegada, carregat d’oportunitats per a créixer professionalment. De moment, l’experiència els està semblant satisfactòria. Això sí, no són els únics sabadellencs que hi treballen. I, de fet, no només persones físiques de Sabadell tenen presència a Silicon Valley.

Algunes empreses sabadellenques, com la històrica Logic Control, creada l’any 1971, també han tingut contacte o encara el mantenen amb Silicon Valley. Els dirigents de Logic Control hi viatjaven a la dècada dels 80 i 90 per inspirar-se i aconseguir noves idees. En definitiva, es pot dir que Sabadell té un vincle amb Silicon Valley que ve de des de lluny i que perdurarà en un futur.

Sabadellencs que treballen a la ‘meca’ de la tecnologia

Miguel Romero, científic d’intel·ligència artificial a Amazon

Miguel Romero va començar a treballar a Silicon Valley després d’haver fet un màster a Califòrnia. El sabadellenc estava en una consultoria a Barcelona, però va decidir provar sort al continent americà. La cosa no li va anar malament, ja que actualment és científic d’intel·ligència artificial a Amazon Web Services (AWS).

“Treballo amb grans clients estratègics d’Amazon (F1, Nasa, Roche, entre d’altres) per entendre els problemes del seu negoci i innovar noves tecnologies per adaptar-les a la seva àrea”, explica Romero sobre les funcions que du a terme. Ell està encantat de treballar a la meca de la tecnologia: “L’experiència és molt positiva i la recomano a tothom qui tingui mentalitat innovadora. Silicon Valley atrau gent única i de diverses cultures. Això t’ajuda a créixer personalment i professionalment”, reflexiona.

/ CEDIDA

Laura Homet, enginyera electrònica a la ‘start-up’ Algo-Logic

Laura Homet va aconseguir rebre una beca per fer el treball final de grau d’Enginyeria Electrònica a Colorado. Un cop va acabar, també va fer un màster allà. I després, tot i que la seva intenció era tornar a casa, va entrar a treballar a la start-up Algo-Logic de Silicon Valley, on ara treballa d’enginyera de hardware.

“Primer buscava feina a Califòrnia, però vaig tenir l’oportunitat d’entrar a una empresa de Silicon Valley”, explica. Homet assegura que es va sorprendre amb l’ambient emprenedor de la zona: “Hi ha incomptables start-ups. Tot està basat en les últimes tecnologies. És una passada”, apunta. No obstant això, ella troba a faltar algunes coses d’aquí: “A mi també m’agrada viure molt fora de la feina i socialitzar. A Silicon Valley falta aquesta part”, lamenta.

/ CEDIDA

Pol Jeremias, programador a Pixar Animation Studio

Per la seva banda, Pol Jeremias, com Laura Homet, també va anar als Estats Units per fer el treball final de carrera. En el seu cas, a Califòrnia. Era l’any 2006. Després va fer un màster i va començar a treballar a una empresa de jocs anomenada LucasArts. Ara, des del 2015, treballa a Pixar Animation Studios, i des del 2013 és cofundador de l’empresa Beautypi.

“A Pixar porto un equip de sis enginyers de gràfics per a ordinador i creem les eines necessàries per a les pel·lícules que fem. A Beautypi creem diferents productes, relacionats també amb gràfics per a ordinador”, explica Jeremias. El sabadellenc està “encantat” amb el seu dia a dia a Silicon Valley. “Està sent genial. He pogut aprendre moltíssim d’aquesta oportunitat”, afirma.

/ CEDIDA

Pau Casas, responsable d’aliances estratègiques de Pinterest

Pau Casas, amic de la infància de Pol Jeremias, treballava en una empresa de Barcelona. Amb l’objectiu de fer-la créixer va anar a viure a San Francisco l’any 2015 per buscar aliances. La cosa no va anar del tot bé i va decidir deixar l’empresa i buscar feina a Silicon Valley. Al cap de poc temps en va trobar, tot i que no li va ser fàcil per la “forta competència” que hi ha.

“Vaig començar a treballar per un fons d’inversió en start-ups, North West Quadrant Ventures, uns mesos, just abans de firmar per Pinterest, on treballo ara”, explica Casas. Des de fa un temps, ell ha deixat Silicon Valley per anar a viure a París. “La meva tasca és de responsable de les aliances estratègiques per a Espanya i Portugal. Treballo amb creadors de contingut, marques, mitjans de comunicació i plataformes. Treballar a Pinterest és un somni”, assenyala.

/ CEDIDA

Comentaris
To Top