Publicitat
Ciutat

La nit de Rosa a Eurovisió: ‘Sabadell’s living a celebration’

Rosa a l’estudi, pocs dies abans d’Eurovisió. / TEN PRODUCTIONS

El sabadellenc Toni Ten va compondre la cançó que Rosa va defensar a la gala de Tallin (Estònia) l’any 2002.

I és que... Heu estat mai de festa a un bar ballant Europe’s living a celebration? És probable que sí, donat l’èxit que va assolir a l’estiu del 2002. Ara bé, potser és més desconegut que és una cançó composta a Sabadell. Concretament per Toni Ten als seus estudis. 

I és que Ten Productions ja venia de fer la producció musical de les gales (entès com els arranjaments i bases musicals de les cançons que els concursants interpretaven a cada setmana). Així que van fer un tema adreçat a una de les aspirants, Rosa López, que competia juntament amb David Bisbal i David Bustamante per ser designada com a representant d’Espanya a Eurovisió. 

Cadascun dels tres defensava tres cançons, de les quals setmanalment se’n descartava una a cadascú. I a la final va arribar, efectivament, Europe’s living a celebration. “La nit de la final estava al sofà tranquil, tot i que la meva dona sí que estava dempeus i més nerviosa. Vam veure el resultat i vaja, va començar a sonar el telèfon sense aturar!”, recorda Toni Ten, d’aquell vespre. 

Cap a Tallin

I d’allà, a Tallin. Capital d’Estònia. Hi vam ser de dijous a diumenge al vespre, seguint l’agenda de compromisos que ens havien marcat des de TVE. Recordo estar amb la Nina, que era la directora de l’acadèmia. I d’una festa amb la delegació alemanya”, narra Ten. També la roda de premsa que va haver d’oferir, davant uns 150 periodistes espanyols acreditats in situ a Tallin. 

De totes maneres, Ten matisa que no van viure aquells dies de forma tan intensa com haguessin volgut. “És clar, justament estàvem fins a dalt de feina, perquè coincidia que tots els concursants d’OT estaven traient discos”, explica. 

Posteriorment, han mantingut la relació amb Rosa, que també ha seguit produint amb ells fins a 4 LPs. Recentment també li han produït un single. 

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top