Publicitat
Oci i cultura

La il·lustradora Laia Codina, premiada a Benicarló per ‘Els set colors de la Bet’

Il·lustració de Codina / DS

El llibre Els set colors de la Bet ha guanyat el VIII Premi d’àlbum infantil il·lustrat Ciutat de Benicarló. La sabadellenca Laia Codina rep aquesta distinció de la mà de Sílvia Tarragó (il·lustradora i escriptora, respectivament). Entre les dues han teixit una atractiva proposta amb la poesia i les paraules com a protagonistes. L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, va donar a conèixer ahir el palmarès de la sisena edició dels guardons. “Els premis certifiquen que invertir en cultura és invertir en futur”, va dir. 

A la Bet li agrada molt dibuixar, però mai s’hauria imaginat que també es pogués pintar amb les paraules. Ho descobreix gràcies a la poesia, i des de llavors el seu món s’omple de color. A parer del Jurat, “és un conte en forma de poema per mostrar a les criatures que comencen a llegir el poder simbòlic i evocador de les paraules. El ritme poètic del relat unifica paraules i imatges i, a més, inclou una part lúdica: descobrir l’acròstic de les quatre primeres pàgines i reconèixer els set colors que van sorgint al conte”.

La il·lustradora Laia Codina

La sabadellenca Laia Codina / DS

Laia Codina Gasión (Sabadell, 1975) és il·lustradora de vocació i professora de dibuix de professió. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i ha treballat per a l’estudi d’il·lustració Escletxa, Camaleón Ediciones (actual Estudio Fénix), Gygno System Europe ltd., Norma Editorial, Editorial Edebé, Hakabooks… Actualment compagina la seva tasca docent amb la divulgació i creació d’àlbums il·lustrats. Els set colors de Bet suposa la seva primera obra publicada.

Publicitat
Comentaris
To Top