Diners

La connexió entre empreses i universitats, clau per a nous projectes d’emprenedoria

La UAB és una de les universitats que més aposta per fomentar l’emprenedoria entre els seus alumnes / O.E.

La transferència de coneixement i cooperació entre l’entorn universitari i l’entorn econòmic, format principalment per empreses, és cabdal per aconseguir nous projectes d’emprenedoria que desemboquin en la creació de noves empreses. Aquesta va ser una de les conclusions de la taula rodona organitzada pel Gremi de Fabricants i l’Isp, Joves Empresaris i Directius Industrials que es va dur a terme aquest dijous en format virtual.

En la trobada hi van participar tres ponents que han creat empreses fruit d’aquesta transferència de coneixement entre universitat i empresa. Ells són Arnau Navarro, gerent de Haddock, Joan Reixach, fundador de Kidnelis, i Encara Ruiz, directora d’ESDiColor_Lab. Cristina Canal, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i responsable del PlasmaMedLab, va moderar les interlocucions.

A banda de la taula rodona, cada un dels ponents va tenir el seu temps per explicar la seva trajectòria professional i la manera com van arribar a muntar una start-up. D’entrada, Arnau Navarro va detallar el cas de Haddock, una empresa que va néixer fruit del suport de la UAB. Actualment, la companyia s’ha guanyat la confiança de petits restaurants i de grans multinacionals. “Amb el programa UAB Emprèn em vaig beneficiar d’un equip de persones molt bo”, va afirmar Navarro.

Seguidament, Cristina Canal va realçar la transferència de coneixement des de la UPC. “Som una universitat emprenedora. Tenim 974 convenis amb empreses i hem ajudat a crear unes nou start-ups. Sens dubte, la universitat pot transformar l’economia del nostre país”, va asseverar.

Per la seva banda, Joan Reixach va exposar les particularitats de Kidnelis, una companyia creada amb col·laboració amb la UAB que elabora jocs per a infants de temàtiques variades. “Durant aquest temps hem assolit l’èxit gràcies al traspàs de coneixement de les universitats. Això ens ha donat prestigi”, va apuntar Reixach.

I, finalment, Edurne Ruiz va donar a conèixer el projecte EsdiColor_Lab, un laboratori de recerca dedicat a la definició de tendències de color futures que s’apliquen en àmbits del disseny. “A ESDi intentem que els estudiants tinguin contacte amb empreses des del primer curs per tal de fomentar l’emprenedoria”, va reivindicar.

Comentaris
To Top