Oci i cultura

Arriba a La Faràndula l’homenatge a la figura d’Amadeu Vives

Antiga fotografia de Vives / DS

Sembla que una efemèride en crida una altra. I és que els concerts en homenatge al compositor Amadeu Vives que La Faràndula acull aquest cap de setmana ens remunten, almenys, a dues dates simbòliques per als seus protagonistes.

D’una banda, celebrem el 150è aniversari del naixement de Vives, qui arribava al món un 18 de novembre de fa 150 anys. Era a Collbató, el 1871.

Però a més, hi ha un segon aniversari, no tan històric però no menys emotiu. I és que el tenor Josep Bros torna a pujar a l’escenari en què va arrencar a pas valent la seva carrera. Era un 15 de novembre del 1991 i va interpretar Don Gionvanni. “Abans havia fet alguns concerts, però considero que aquí a Sabadell, aquell dia, és quan arrenca fort”, explica Bros.

Era el 1991

I guarda agraïment per a la ciutat. I per a l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS). “L’oportunitat que em van dur, el suport que sempre han donat a la lírica nacional i de casa nostra, el suport als joves, els grans actors d’avui que en el seu moment començaren trepitjant La Faràndula…”, enumera Bros.

Per això, creu que les dues vetllades (divendres a les 20 h i diumenges a les 18 h) seran “dues nits màgiques”.

Una darrera efemèride: fa 14 anys que tornava a cantar en aquest teatre, així que un aire de retrobada sobrevola l’actuació.  

Retrat de Vives fet pel pintor Ramon Casas / DS

Amb l’OSV

Bros és considerat avui dia un dels màxims exponents del repertori del cant romàntic i compta amb una trajectòria nacional i internacional de gran renom. 

Estarà acompanyat per la soprano Isabella Gaudí, així com per l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), el Cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell i el Cor de Cambra del Palau de la Música; tot plegat sota la direcció musical de Xavier Puig.

Els concerts oferiran una selecció de romances i duets de sarsuela d’alguns dels títols més emblemàtics del gènere, des de fragments de l’òpera Euda d’Uriach fins a les seves sarsueles més representatives: Bohemios, Maruxa, La villana, La Generala. I sobretot, Doña Francisquita, sense oblidar alguna de les seves cançons més estimades. 

Vives és un personatge cabdal en la música i composició catalana. Al costat de Lluís Millet, va ser un dels impulsors de l’Orfeó Català.

Després d’aquest cap de setmana, la temporada d’òpera s’acomiada del 2021. La següent estrena arriba el febrer del 2022, amb ‘Don Pasquale’ (de Gaetano Donizetti). A Sabadell té lloc els dies 16, 18 i 20 de febrer

Comentaris
To Top