Publicitat
Ciutat

Les obres per recuperar la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, a l’abril del 2022

La reforma de la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, al barri de Sant Oleguer (Sabadell), agafa forma. Aquesta setmana s’han iniciat els treballs per reprendre les competicions el 2022. S’està instal·lant una estructura provisional, després de pràcticament dos anys d’inactivitat a causa de la Covid. La Pista es va transformar primer en un hospital temporal de campanya (abril 2020) per després ser un centre de vacunació massiva (juny 2021). Davant l’emergència sanitària, es va haver de desmuntar l’anella peraltada necessària per a la competició.

Les actuacions sobre la Pista, aquesta setmana / LLUÍS FRANCO

“Som una ciutat que estima l’atletisme. Teníem moltes ganes de recuperar l’activitat esportiva, pel que significa per la ciutat i perquè indica la bona evolució a nivell sanitari”, assegura l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. El president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas, agraeix la bona predisposició de l’Ajuntament i indica que l’objectiu era “recuperar la competició a Sabadell”

Militars a la Pista Coberta d’Atletisme, quan es va procedir a desmuntar l’anella peraltada (abril de 2020) / VICTÒRIA ROVIRA

La pista desmuntable servirà per fer entrenaments i competicions a partir de l’11 de desembre, segons les previsions. S’ha traslladat des del Palau Sant Jordi de Barcelona, on enguany –de forma excepcional– s’ha celebrat la temporada d’atletisme. La solució és provisional, a l’espera de tornar a instal·lar l’anella peraltada que hi havia abans de la pandèmia: caldrà esperar a l’abril de 2022 per l’inici de les obres, que tenen un termini d’execució d’entre tres i quatre mesos, segons l’alcaldessa.

Pendents del finançament

La remodelació definitiva de la Pista tindrà un cost total de 550.000 euros. La intenció és finançar-la a través d’un conveni a quatre bandes: l’Ajuntament, la Diputació, el Consell Superior d’Esports (Estat) i la Secretaria Catalana de l’Esport (Generalitat). Les tres primeres institucions ja han compromès la seva aportació per al 2022 i ara s’està pendent de tancar la inversió de la Generalitat. “La voluntat hi és i no crec que hi hagi d’haver cap problema”, exposa Villuendas.

L’alcaldessa també és optimista però demana al Govern català que incorpori la partida econòmica “el més aviat possible”. En aquest sentit, l’Ajuntament ha anunciat que avançarà el cost total de les obres, a l’espera de l’ajut de la resta d’administracions. “Ens toca avançar els diners. Som l’administració que menys recursos té i la que més esforç fa. I ho fem perquè si no, no hi seríem a temps”, insisteix Farrés. L’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per a la licitació.

Un equipament únic a Catalunya

La Pista Coberta d’Atletisme va ser inaugurada l’any 2010. Les obres van ser cofinançades entre l’Ajuntament, la Diputació, la Generalitat i l’Estat. L’equipament sabadellenc és l’únic d’aquestes característiques a Catalunya. Quan tenia activitat normal, abans de la Covid, realitzava una mitjana de cinquanta esdeveniments a l’any. Pel que fa a l’activitat que s’hi realitza, és fonamental tan per a la Federació Catalana d’Atletisme com per la Joventut Atlètica Sabadell per realitzar entrenaments i campionats a nivell català i espanyol.

És un equipament únic, però també amb un cost elevat de mantenir: l’any 2018, abans de la pandèmia, la despesa de manteniment va ser d’uns 285.000 euros anuals, la meitat aportats per l’Ajuntament i la resta procedent de l’activitat i les vendes.

Publicitat
Comentaris
To Top