Ciutat

FGC instal·la un aparcament de bicis a Can Feu-Gràcia

L’estació d’FGC de Can Feu-Gràcia estrenarà a principis de desembre un nou aparcament segur per a bicicletes. L’espai tindrà 28 places, 14 a terra de tipus forquilla i 14 a doble alçada. La instal·lació va començar ahir divendres i es preveu que s’allargui durant un parell de setmanes, de manera que està previst que entri en funcionament cap al 6 de desembre.

El 'Bicitancat' d'FGC, en arribar a Can Feu-Gràcia per començar la seva instal·lació / VICTÒRIA ROVIRA

El ‘Bicitancat’ d’FGC, en arribar a Can Feu-Gràcia per començar la seva instal·lació / VICTÒRIA ROVIRA

De moment, s’ha senyalitzat l’espai on s’ubicarà l’aparcament, entrant a mà dreta del pàrquing de cotxes. Es tracta d’un mòdul prefabricat que es muntarà in situ per accelerar els treballs de construcció. Les seves dimensions són d’uns 6×4 metres, de manera que no ocuparà un gran espai en un pàrquing on de per si la seva ocupació no supera el 34% de mitjana.

Gratuït, però no sempre

El Bicitancat, com s’anomena, oferirà un servei ininterromput tots els dies de l’any als usuaris del ferrocarril, que hi podran accedir mitjançant una aplicació que també permetrà consultar el nombre de places lliures en temps real. L’aplicació es diu PVerde i està disponible gratuïtament tant per a Android com per a iOS. El primer any d’alta, el servei serà gratuït les primeres 24 hores des del moment de l’estacionament. A partir de l’hora 25, el preu serà 0,30 €/l’hora.

Senyalització de l'espai on anirà el 'Bicitancat' d'FGC / VICTÒRIA ROVIRA

Senyalització de l’espai on anirà el ‘Bicitancat’ d’FGC / VICTÒRIA ROVIRA

Amb aquesta acció, FGC vol potenciar la mobilitat sostenible combinada entre la bicicleta i el tren. La presidenta de la companyia, Marta Subirà, explica que “donem resposta als reptes que tenim com a companyia: lluitar contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l’aire que respi- rem. I fomentem la intermodalitat perquè facilitem que la ciutadania pugui arribar a les estacions a través de mitjans sostenibles”.

A part del de Sabadell, al Vallès, Valldoreix ja té un Bicitancat i Bellaterra també en tindrà. A la línia Llobregat-Anoia n’hi haurà set més.

Comentaris
To Top