Ciutat

El sabadellenc Manuel Heredia, distingit amb la Creu de Sant Jordi 2021

L’activista social Manuel Heredia Jiménez, conegut com a tío Manuel, ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi 2021 pel seu compromís i llarga trajectòria “en defensa dels drets i la promoció del poble gitano a Catalunya”. El sabadellenc presideix l’Associació gitana de Sabadell des de la seva creació, el 1983. Ha dedicat la seva vida a lluitar per la igualtat i la cohesió de la comunitat gitana a Catalunya i, especialment, a Sabadell.

La Generalitat de Catalunya ha decidit concedir aquest guardó a Heredia per la seva tasca al llarg dels anys amb organitzacions com ara l’associació Gitana de Sabadell, que ell mateix presideix, i la seva tasca davant d’altres projectes en l’àmbit català.

Una de les principals reivindicacions que ha portat a la Generalitat de Catalunya –on va treballar durant 18 anys com a animador sociocultural del poble gitano, i després com a assessor de la comunitat gitana– ha estat la promoció de l’educació entre la comunitat i la gitanització dels llibres de text perquè es conegui la seva cultura.

Manuel Heredia, president de l'associació gitana / V.R.

Manuel Heredia, president de l’associació gitana / V.R.

Sabadell és la ciutat catalana amb més població gitana, més de 9.000 persones, segons dades de l‘Associació Gitana de Sabadell, que representa un 4,3% del total de la població. Heredia critica que el poble gitano continuï “estereotipat”.

Comentaris
To Top