Ciutat

La rehabilitació de la Suministradora del Vallés, premiada per mantenir el seu valor històric

Ha rebut un accèssit dels premis Bonaplata 2021 en aquesta categoria

La nova seu de la Suministradora / LLUÍS FRANCO

La rehabilitació de la nova seu de la Suministradora del Vallés a Sabadell ha estat guardonada per l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica. El despatx que se’n va encarregar, el sabadellenc Pons Puig Arquitectura, ha rebut un accèssit dels premis Bonaplata 2021 en aquesta categoria.

Aquest guardó distingeix persones i institucions que hagin dut a terme projectes per posar en valor el patrimoni industrial, ja sigui mitjançant l’estudi, la rehabilitació, la difusió o la reivindicació. L’entrega dels premis es va fer aquest dimecres, 1 de desembre, a la seu del Col·legi d’Enginyers.

Marta Domedel i Núria Bartomeu, recollint el diploma acreditatiu de l’accèssit / CEDIDA

Des de mitjans de 2021, la Suministradora té centralitzada la seva activitat en el que era una antiga fàbrica de l’empresa tèxtil Gorina, al carrer de Girona, 175, de Sabadell. La nau data del 1948 i això és el que precisament Domedel explica que va cridar l’atenció dels membres del jurat. Quan el van veure en persona, van considerar rellevant el fet de “rehabilitar un edifici dels anys 50, perquè quan un pensa en això veu edificis antics, de principi de segle o abans, i no pensa que també és rellevant rehabilitar aquests que no ho són tant”. “Es feien amb tècniques molt diferents en l’actualitat, com les encavallades de formigó prefabricades”, apunta l’arquitecta. 

Sostenibilitat i eficiència

La rehabilitació de la nau industrial té en compte diferents aspectes perquè sigui un edifici sostenible i eficient. Els elements de ventilació i l’aprofitament de la llum són clau en aquest sentit, i la seu compta amb sistemes domòtics que permeten controlar els consums, programar l’encesa i apagada de llums i controlar l’obertura i el tancament de les persianes en funció de la llum solar que reben.

En aquest projecte hi han treballat les arquitectes Núria Bartomeu Pons i Marta Domedel Puig amb la col·laboració de Maria Blanco Vincelle i Mireia Pascual Olivé.

Passat i present industrial es troben a Gràcia a la nova seu de Suministradora del Vallés

Comentaris
To Top