Diners

La ripolletenca Proquimia Cosmetics inverteix un milió d’euros en investigació

Lavega i Llobet (propietaris de l’empresa), i Joan Serra (director general) / CEDIDA

L’empresa ripolletenca Proquimia Cosmetics, dedicada al desenvolupament, fabricació i envasat de cosmètics i perfumeria, ha experimentat un creixement del 40% en la fabricació de cosmètics naturals. L’increment és a causa de la inversió del voltant d’un milió d’euros en recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i) que ha efectuat la companyia vallesana en els últims mesos.

Nous equipaments tècnics

L’empresa ha incrementat el personal altament qualificat en investigació i ha adquirit nous equipaments tècnics i d’informació. Actualment, Proquimia Cosmetics fabrica tretze milions de cosmètics l’any, cinc dels quals són naturals. La companyia també confecciona altres tipus de productes com cosmètica convencional, perfumeria d’alta gamma i ambientadors líquids per a la llar, entre d’altres.

Dins del seu pla estratègic, previst per als pròxims tres anys, Proquimia Cosmetics continuarà incrementant el percentatge d’R+ D+I en la producció de cosmètics naturals. “No només és una exigència de mercat, sinó que obeeix també al compromís col·lectiu que tenim amb la preservació del medi ambient”, argumenta el director general de l’empresa, Joan Serra.

Els cosmètics naturals que fabrica Proquimia Cosmetics per a tercers es comercialitzen en nombrosos països repartits per tot el món, encara que els seus principals mercats continuen sent el nacional i europeu, amb una especial rellevància en el mercat francès. L’empresa compta ara amb 43 empleats.

Comentaris
To Top