Oci i cultura

Estripa’m, el cau d’art per a tothom

OBRA DE MIA MARTÍ
El llibre d'artista de Mia Martí evoca algun dels passatges singulars de la ciutat / Victòria Rovira

El Mercat d’Art que la botiga Estripa’m (Rambla, 103) organitza cada any arriba a l’edició número 24 amb una diversitat de propostes artístiques encomiables. La històrica botiga que regenta Carme Nieto des de fa més de trenta-cinc anys segueix mostrant una gran sensibilitat per convertir part dels seus aparadors en una col·lecció transitòria on poder donar veu a noves expressions artístiques.

“El que busca el Mercat d’Art és presentar una diversitat de projectes artístics on propostes emergents i consolidades puguin coexistir”

Mercat d'Art Estripa'm

Una de les perspectives generals a la col·lecció de la 24a edició del mercat d’art/VICTÒRIA ROVIRA

L’única condició que s’imposa a l’artista que vulguin exposar a la botiga de la Rambla és que tinguin en el seu bagatge una “certa coherència” en les 25 obres que han de lliurar a la botiga per tenir un lloc a la col·lecció, ens explica Manoli Palomas, d’Estripa‘m.

D’altra banda, el Mercat d’Art sempre s’ha sentit molt a prop de les exigències que suposa la promoció cultural per a tothom. El mercat és “una oportunitat per traslladar l’art al carrer“, diu Palomas, en especial quan a la inauguració van traslladar la col·lecció a la mateixa vorera. Una jornada especial per apropar a la gent noves propostes, i fer-ho de la forma més popular possible, oferint uns preus més assequibles, que se situen entre els 50 i els 140 euros.

Obra de Carles Bertran

L’obra de Carles Bertan és un al·legat a l’exploració del cos com a suport de múltiples exploracions possibles / VICTÒRIA ROVIRA

Una col·lecció de gran diversitat on l’interessat podrà trobar peces totalment antagòniques. Una de les més especials és la que presenta l’artista de Sabadell, Carles Bertan, el qual explica així la seva relació amb l’escultura: “Tracto d’explorar l’espai carregat que ocupen les peces, i donar una visió de la figura humana carregada d’interpretacions artístiques”.

Obra de Mia Martí

La creació de noves narratives artístiques originals sempre ha sigut un valor afegit al Mercat d’Art, en aquest cas a través del Llibre d’Artista de Mia Martí/VICTÒRIA ROVIRA

En la col·lecció també destaquen el llibre d’artista de Mia Martí, una creadora multidisciplinària, que presenta en aquesta ocasió alguns dels passatges més emblemàtics de Sabadell. Dins de la seva col·lecció Ciutats, definides per la seva traducció del paisatge urbà com allò que “evoca un record de colors i formes”, l’artista consolida una expressió on “formes i línies es dissolen”.

S/N ESTRIPA'M

Una part de la col·lecció no-pictòrica a la botiga Estripa’m/VICTÒRIA ROVIRA

Al Mercat d’Art d’enguany se sumen moltes altres propostes com la del consolidat grafiter Werens, els dibuixos sobre fusta d’Arbiden, les aquarel·les de Joan Coach o les pintures expressionistes del veterà Josep Bassa. També, altres obres originals com la que mostrem a la foto, noves expressions i evocacions amb materials naturals.

Comentaris
To Top