Ciutat

Més d’un miler d’alumnes confinats a Sabadell per la Covid

Covid escoles sabadell

La sisena onada impacta a les escoles de Sabadell: es doblen els casos després del Pont de la Puríssima

Hi ha un miler d'alumnes confinats a casa per culpa de la sisena onada / VICTÒRIA ROVIRA

En la darrera setmana, els casos de Covid han obligat a confinar més d’un miler de persones, entre alumnes i personal, als centres educatius de Sabadell. Els efectes de la sisena onada de la pandèmia s’han multiplicat després del Pont de la Puríssima a instituts i escoles de la ciutat.

Segons dades del Departament d’Educació, hi ha 1.165 alumnes i professors confinats als centres de Sabadell. En els darrers 10 dies, s’han comptabilitzat 221 casos de Covid positius. L’impacte de la pandèmia s’ha multiplicat per dos en els darrers 10 dies.

Tanmateix, la situació actual en l’educació sabadellenca dista encara molt de la segona onada de la Covid, durant el primer trimestre escolar de 2021. A principis de novembre de l’any passat, hi havia el doble d’alumnes i professors confinats. Eren més de 2.500.

Algunes de les escoles més afectades per la Covid en els darrers dies, segons Educació, són el Claret (107 confinats, 13 positius), l‘Escola Teresa Claramunt (113 confinats, 14 positius), l’Escola Concòrdia (83 confinats), l’Escola la Trama (86 confinats, 21 positius) o l’Escola Pia (89 confinats, 5 positius).

El cap de Malalties Infeccioses del Taulí, Manel Cervantes, constata que una de les franges d’edat en què els contagis estan creixent més és entre els menors d’edat. “Els casos estan augmentant sobretot a les escoles perquè els nens no estan vacunats”, assenyala. Ara bé, també matisa que a l’hospital sabadellenc no hi ha hagut cap ingrés per Covid d’un menor de 20 anys des de fa mesos. “Tots els menors marxen a casa després de ser diagnosticats”, tranquil·litza.

L’expert insta a vacunar els infants de 5 a 11 anys, ara que el departament de Salut ha obert la possibilitat de demanar cita prèvia: “L’experiència acumulada ens diu que es pot vacunar aquesta franja d’edat amb tranquil·litat”. Es basa en els més de 6 milions de vacunats menors d’edat entre Israel i el Canadà, “on els efectes secundaris han estat similars o per sota que en els adults”.

Oberta la cita prèvia per a vacunar infants de 5 a 11 anys

Comentaris
To Top