Ciutat

La vacunació de 5 a 11 anys a Sabadell es farà al CAP Concòrdia

El CAP Concòrdia / ÓSCAR ROJAS
El CAP Concòrdia / ÓSCAR ROJAS

La vacunació dels infants de 5 a 11 anys començarà aquest dimecres, 15 de desembre, i a Sabadell es farà en un punt en concret: el CAP Concòrdia (pl. Sant Agustí, s/n). És un dels dos centres d’atenció primària on es concentra la pediatria de la zona nord.

El Departament de Salut ha informat que aquest serà el punt de vacunació del col·lectiu de cinc a onze anys, però no descarta que n’hi hagi més pròximament. En aquest cas només s’administrarà la vacuna amb cita prèvia, demanada prèviament a través del web VacunaCovid o de l’enllaç que Salut enviarà a totes les persones de qui tingui el telèfon mòbil de contacte.

En el cas que els infants que es vacunin sense estar acompanyats dels seus pares –per exemple, per àvies i avis–, ho podran fer si presenten un document de consentiment informat, tal com es va preveure amb la vacunació d’adolescents d’entre 12 i 15 anys.

A part de Sabadell, al conjunt de la regió sanitària Metropolitana Nord hi haurà 11 punts de vacunació pediàtrica (PVP) més. A Terrassa, per exemple, es farà tant a l’Hospital com a la Mútua; i a Cerdanyola, al consultori local Fontetes.

Quina vacuna rebran els infants?

Als infants se’ls administra la mateixa vacuna de Pfizer que als adults, però la dosi per a aquesta franja d’edat és un terç (10 micrograms) de la que s’administra als adolescents i adults (30 micrograms). La dosi és la mateixa per a un nen o nena de cinc anys que per a un o una d’onze anys i caldrà administrar-ne dues dosis separades per vuit setmanes.

Pel que fa als infants amb antecedent d’infecció per Covid –amb test d’antigen, PCR oserologia positiva–, es vacunaran amb una sola dosi a partir de les 4-8 setmanes després del diagnòstic de la infecció o la data d’inici de símptomes; en cas de tenir infecció després d’haver administrat la primera dosi, es completarà la pauta amb una segona quan hagin transcorregut 4-8 setmanes de la infecció.

Per últim, els que facin 12 anys en els propers mesos es vacunaran amb una dosi de vacuna contra la Covid-19 pediàtrica; si en compleixen 12 entre la primera i la segona dosi, aquesta darrera serà una dosi d’adults.

La Covid es desboca a les escoles: més d’un miler d’alumnes confinats a Sabadell

Comentaris
To Top