Publicitat
Ciutat

Més de mig miler d’alumnes aprenen sobre nutrició gràcies a Ciència per Nadal

El menjador de l'Escola Amadeu Vives, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

Mig miler d’alumnes han pogut aprendre, de la mà del doctor en química Claudi Mans, la importància de mantenir una dieta adequada. Un any més, la iniciativa de Ciència per Nadal, de la Fundació Bosch i Cardellach, el Centre de Recursos Pedagògics de Sabadell-St. Quirze i l’Ajuntament de Sabadell, ha estimulat instituts de la ciutat a conèixer el funcionament del mètode científic i a aplicar-lo en un àmbit. En aquest cas, l’alimentació.

El Col·legi Sagrada Família, l’institut Arraona, l’institut Sabadell, l’institut Pau Vila, l’institut Vallès i l’institut Escola Industrial van participar en la quarta edició de Ciència per Nadal. L’acte central va tenir lloc el divendres, conduït per la periodista sabadellenca Elisabet Carnicé. Va reunir virtualment els estudiants que al llarg del curs han estat treballant l’àmbit de la nutrició, amb el suport de diversos recursos pedagògics, sota la coordinació de Claudi Mans.

Les conclusions del treball científic desenvolupat durant el curs van quedar clares entre els alumnes. Més que una dieta equilibrada, que Mans creu que no existeix, hem de buscar “una dieta adequada” al metabolisme i la genètica, entre altres factors, com l’activitat física que realitzem, els hàbits o les tradicions.

També va defensar que hem de fer cas als professionals de l’àmbit, com metges, nutricionistes o dietistes, i fugir de moltes de les tendències i conductes perilloses que es promulguen a internet, entre fake news o dietes de moda que prometen miracles. El doctor Mans va evidenciar que moltes d’aquestes recomanacions provenen de “pseudodietistes”. I als estudiants els va quedar molt clar, també, quins aliments són ultraprocessats i quins són funcionals, gràcies a la piràmide de l’alimentació saludable o al barem internacional Nutri-score,  un semàfor que cataloga quins aliments ens fan bé i quins no.

A més, dijous va tenir lloc una altra ponència de Mans oberta a tota la ciutadania, també en el marc de Ciència per Nadal. El projecte compta amb l’adhesió d’un gran nombre d’entitats.

Publicitat
Comentaris
To Top