Nadal

No fallis: 9 regals de Nadal fets a Sabadell

L'arbre de Nadal del racó del Campanar / LLUÍS FRANCO

Uns presentem nou propostes per fer detalls amb segell sabadellenc i producció local

L'arbre de Nadal del racó del Campanar / LLUÍS FRANCO

1. ‘Encara més Descobrint Sabadell’

El cronista Jaume Barberà (Sabadell, 1950) no esgota la seva curiositat. Ho demostra amb la publicació d’Encara més Descobrint Sabadell, que esdevé el tercer volum dels seus llibres al voltant de la història costumista local.

Jaume Barberà, amb el llibre 'Encara més descobrint Sabadell' / LLUÍS FRANCO

Jaume Barberà, amb el llibre ‘Encara més descobrint Sabadell’ / LLUÍS FRANCO

El primer volum va ser Descobrint Sabadell, que va publicar el 2019. El segon va ser Més Descobrint Sabadell, el 2020. I enguany, arriba Encara més Descobrint Sabadell. El podreu trobar a La Llar del Llibre i a altres llibreries.

2. El llibre-revista ‘Vallesos’

La revista Vallesos, en l’edició d’hivern-primavera (en treuen dos números l’any), aposta per analitzar l’ànima tèxtil de la comarca. Vicenç Relats, director de la revista Vallesos, explica que la revista té la voluntat de mantenir la memòria popular i divulgar el patrimoni en sentit ampli.

El número d'hivern-primavera de la revista Vallesos / VICTÒRIA ROVIRA

El número d’hivern-primavera de la revista Vallesos / VICTÒRIA ROVIRA

La podeu trobar a llibreries com Llibreria Tècnica, La Llar del Llibre, l’Abacus i els supermercats Esclat, al preu general de 8 euros.

3. Per als ‘lloros’ del Quinto

Tens alguna amistat a qui li agradi fer de lloro? No ho dubtis, aquesta peça de vímet serà la clau per extreure les boles amb elegància i genuïnitat.

La cistelleria Masclans és una botiga familiar que es va inaugurar l’any 1885. Es tracta, doncs, d’un dels comerços més antics de Sabadell / LLUÍS FRANCO

La cistelleria Masclans és una botiga familiar que es va inaugurar l’any 1885. Es tracta, doncs, d’un dels comerços més antics de Sabadell / LLUÍS FRANCO

Es poden trobar a la cistelleria tradicional de Cal Masclans.

4. ‘Llibre d’Artista’ de Mia Martí

El Llibre d’Artista de Mia Martí, una creadora multidisciplinària, presenta alguns dels passatges més emblemàtics de Sabadell. S’emmarca dins de la seva col·lecció Ciutats, definida per la seva traducció del paisatge urbà com allò que “evoca un record de colors i formes”.

L’artista consolida una expressió on “formes i línies es dissolen”. La creació de noves narratives artístiques originals sempre ha sigut un valor afegit al Mercat d’Art, que organitza anualment la botiga d’art Estripa’m (Rambla, 103) i que enguany arriba a la seva 24a edició.

5. Làmpada de l’Art del Vitrall

El mestre vitraller Joan Serra Renom es dedica principalment a encàrrecs de rehabilitació de vitralls i tota mena de creacions a finestres i vidrieres. Tanmateix, també confecciona algunes làmpades d’estil modernista, que trobareu exposades a l’aparador d’aquest cèntric taller-botiga (carrer de Sant Feliu, 1).

Els preus oscil·len –aproximadament– entre els 100 i els 150 euros, depenent del model. Serra busca conjunts de vitralls des de l’any 1988.

6. El Trivial dels aficionats a la muntanya neix a Sabadell

Un grup d’apassionats de la muntanya, molts d’ells de la Unió Excursionista de Sabadell (UES), han creat FITA.

El joc FITA / CEDIDA

El joc FITA / CEDIDA

Es tracta d’un joc de preguntes i respostes sobre muntanyisme i d’altres àmbits relacionats amb la natura. Es pot aconseguir a les botigues Vèrtic i Camarasa, així com a la seu de la UES.

7. Colònia de Pura Ceba

Després que el Nadal passat presentessin un joc de camises a mida, els Pura Ceba enguany llancen una colònia masculina i una altra de femenina que han estat elaborades per l’experta sabadellenca Marta Dubreuil. N’hi ha pots en edició limitada i tenen un preu de 16 euros.

La colònia de Pura Ceba / CEDIDA

La colònia de Pura Ceba / CEDIDA

Es poden trobar a Moviment Nat (carrer del Raval de dins, 13). Existeix la versió Eau du Ripoll – Pour Elle (“de les aigües més depurades del riu Ripoll i les herbes aromàtiques”) i l’Aire du Gran Vie – For him (“inspirada en la brisa refinada de la Gran Via”).

8. Samarreta de Milvietnams

El sabadellenc Diego Muñoz dissenya samarretes en què combina aspectes reivindicatius amb estils del tot contemporanis. Podeu trobar alguns dels seus dissenys a la pàgina web plaggi.cat/quefer2018. Quefer es defineix com “un projecte polític-estètic, una marca de roba subversiva”.

9. ‘Kit’ de germinats

A banda de plantes de Nadal, a la floristeria Vuquet (carrer de Torras i Bages, 19) també ofereix uns packs per fer detalls nadalencs. Com ara aquest kit de cultiu de germinats ecològics, i un altre kit de cultiu de plantes aromàtiques (amb la jardinera, el substrat i les llavors).

Comentaris
To Top