Ciutat

Sabadell s’incorpora a un programa per impulsar la inserció de migrants en situació irregular

La Junta de Portaveus ha aprovat avui per unanimitat una moció d’ERC perquè Sabadell s’incorpori a la línia ACOL de la Generalitat, destinada a la inserció laboral i social de migrants a través de la seva regularització i contractació, i que els facilita, també, formació i suport.

L’acord insta el govern municipal a demanar el màxim de recursos d’ACOL per promoure la contractació de persones immigrants en situació irregular. Els beneficiaris hauran d’acreditar que fa dos anys que viuen a Catalunya –tres a l’Estat– i que no tenen antecedents penals. “És una línia d’acció en que l’Ajuntament ja està treballant. La subvenció ja s’ha demanat”, apunten fonts municipals.

La proposta ha estat aprovada per unanimitat. “Gràcies a aquesta proposta, persones que es troben sense papers a la ciutat, que hi malviuen, podran regularitzar la seva situació amb un contracte de treball”, exposa la portaveu adjunta dels republicans, Èlia Soriano-Costa.

Contractes de treball i formació

La línia ACOL forma part del Programa Treball i Formació, promogut pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), adscrit al Departament d’Empresa i Treball del govern de la Generalitat. El SOC subvenciona els contractes de treball de 12 mesos de durada i les accions formatives, que es fan durant el contracte i dins l’horari laboral. També ofereix acompanyament als beneficiaris.

S’hi poden acollir les entitats sense ànim de lucre amb centre de treball al territori de Catalunya i també tots els ens locals del país: ajuntaments, consells comarcals, organismes autònoms o entitats amb competència en matèria de polítiques actives d’ocupació, desenvolupament local i promoció de l’ocupació.

Comentaris
To Top