Publicitat
Ciutat

Sabadell rebrà 1,7 milions per millorar la xarxa de l’aigua

Depuradora de Sabadell / M.O.

Sabadell rebrà subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de 1,6 milions d’euros per realitzar tres projectes que seran executats per Aigües Sabadell i millorar la xarxa. Les accions s’emmarquen dins el projecte Biotop, impulsat per l’Ajuntament i la companyia d’aigües, que té com a objectiu “situar el cicle de l’aigua a Sabadell com a motor de transició ecològica, digital i justa”.

En primer lloc, es subvencionarà un projecte per a la recuperació de captacions per a ús d’aigua potable. L’objectiu és canalitzar l’aigua de la mina i pou del Ripoll, i del pou del Parc de Catalunya, perportar-la fins al dipòsit de Serra d’en Camaró, on serà tractada i convertida en potable. Això permetrà que Sabadell incrementi els seus recursos propis, ja que reduirà la compra externa d’aigua potable de la xarxa Aigües Ter-Llobregat.

Una altra part de les subvencions anirà destinada a un sistema per a la detecció de bactèries en aigües regenerades. El tercer i últim projecte subvencionat és la connexió de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Sant Pau de Riu-sec amb el dipòsit de Can Gambús. Es pretén connectar perquè l’aquesta aigua alimenti tota la xarxa no potable de Sabadell.

Publicitat
Comentaris
To Top