Ciutat

Tornada a l’escola: el Govern oferirà antígens gratis quan hi hagi un positiu a classe

El Govern oferirà antígens gratis quan hi hagi un positiu a classe

Una mare acompanya la seva filla a l'escola Miquel Martí i Pol / LLUÍS FRANCO

El Govern de la Generalitat ha comunicat el canvi de protocol sobre quarantenes als centres educatius per la tornada a l’escola. A partir d’ara, s’oferirà un test d’antígens gratuït a tots els alumnes d’un grup de convivència estable on hi hagi un positiu. A més, els alumnes d’infantil i primària immunitzats –amb la pauta completa o que hagin passat la malaltia en els darrers tres mesos– estaran exempts de fer quarantena i podran continuar anant a l’escola.

Els alumnes immunitzats n’estaran exempts i només faran quarantena els alumnes no immunitzats. Es consideren immunitzats aquells alumnes amb la pauta completa –actualment el 2,7% de la població de 5 a 11 anys– i aquells que hagin estat positius en els darrers tres mesos. Els immunitzats podran, per tant, continuar anant a classe. Fonts de Salut, però, remarquen a l’ACN que hi podran tornar però extremant les mesures de prevenció, ja que han estat contacte estret d’un positiu.

A educació infantil i primària, únicament s’indicarà quarantena quan hi hagi cinc casos o més, o un 20% dels alumnes del grup que hagin donat positiu en un període de set dies.

A secundària, es mantenen els protocols establerts. L’alumnat immunitzat tampoc haurà de fer quarantena, mentre que els no immunitzats hauran d’aïllar-se durant set dies.

El Govern ha decidit que quan hi hagi un positiu en un grup de convivència estable, “oferirà i recomanarà” la possibilitat de fer un test d’antígens gratuïtament entre els dies 0 i 1 a una de les farmàcies adherides al programa. En el cas d’educació infantil, s’oferirà en un punt centralitzat o un centre d’atenció primària.

En un comunicat, l’executiu remarca que aquesta mesura “no està inclosa entre les recomanacions” del document aprovat per la Comissió de Salut Pública, però que l’autoritat sanitària catalana ho considera “important per afavorir el control de la pandèmia”.

El Govern està treballant en l’adopció dels protocols per incorporar aquests canvis i remarca que el sistema sanitari treballa conjuntament amb l’educatiu per informar dels casos i brots, i les actuacions necessàries.

Comentaris
To Top