PATRIMONI DE SABADELL

Els darrers dies de l’actual Passeig

Anem-nos acomiadant del passeig de la Plaça Major tal com l’hem conegut en els darrers quatre anys. El març del 2018 van acabar les obres d’aquesta artèria central de la ciutat, després del llarg soterrament dels FGC, i a partir de la setmana que ve n’hi tornaran a haver.

En aquest cas, per poder dur a terme la reforma definitiva proposada pel Govern de Sabadell per incrementar el verd i els elements d’aigua d’aquesta zona.

 

El sabadellenc Xavier Gómez Busquets l’ha fotografiat aquests dies post-Nadal i espera que les obres serveixin per “embellir-lo una mica, que ara té una estètica molt simple”. En la imatge destaquen els tres edificis que es veuen a la part dreta, immobles històrics, protegits patrimonialment, que han vist totes les versions del Passeig. Són habitatges centenaris, o gairebé.

La imatge del Passeig feta per Xavier Gómez Busquets / CEDIDA

La imatge del Passeig feta per Xavier Gómez Busquets / CEDIDA

El que es veu a la dreta, del 1925, destaca per la tribuna central de la primera planta. L’edifici del mig data del 1880, i a l’esquerra del lector, un segon habitatge que és reflex de la tipologia d’aquest sector, del 1885 aproximadament segons el consistori.

VÍDEO: Així serà el passeig de la Plaça Major

Publicitat
Comentaris
To Top