Publicitat
Ciutat

Més de 5.190 contagis, nou rècord setmanal de casos Covid a Sabadell

Imatge d'un test ràpid d'antigens amb resultat negatiu / ACN

La mortalitat del virus és inferior a la resta d’onades: ara es registra una defunció cada 500 casos Covid a Sabadell

Imatge d'un test ràpid d'antigens amb resultat negatiu / ACN

Sabadell bat un nou rècord de contagis setmanals i supera el llindar dels 5.000 casos Covid. En només sis dies s’han registrat 5.197 positius, el nou màxim que ha deixat tota la pandèmia, un 4,42% per sobre de la setmana anterior. Per fer-nos una idea: en una sola setmana s’ha infectat el mateix nombre de persones que durant els mesos de desembre (2020) i gener (2021), en plena tercera onada. En total, un 2,4% de sabadellencs s’han infectat aquests dies.

El nombre de casos diaris també ha trencat amb la mitjana. El dia 10 de gener  es va batre la xifra rècord de positius diaris a Sabadell, amb 1.114 contagis confirmats. En un sol dia s’han contagiat més persones que durant tot el mes de novembre del 2021. La mitjana d’edat dels nous casos és de 38 anys.

La mortalitat, però, continua sent més baixa respecte la resta d’onades. En el que va de mes s’han produït onze defuncions a Sabadell a causa del virus. L’any anterior s’infectaven 822 persones i en morien vuit. Si ara es registra una defunció cada 500 casos Covid, al gener del 2021 se’n comptabilitzaven cinc pels mateixos contagis.

Ara per ara, hi hi ha un total de 165 pacients ingressats al Taulí a causa del virus, 147 a planta i 18 a UCI. Unes dades molt allunyades de la primera onada, quan el Taulí va arribar a atendre mig miler d’ingressats pel virus, tot i que es detectaven menys casos positius que ara.

Quarta ciutat amb més casos

L’última setmana, Sabadell ha estat la quarta ciutat amb més contagis detectats, per darrere de Barcelona(35.252), l’Hospitalet del Llobregat (6.027) i Terrassa (5.994), però supera a Badalona (5.096) en nombre de casos setmanals. En termes absoluts, Sabadell suma més de 45.700 contagis –un 20,8% de la població– des que es va iniciar la pandèmia.

El Departament de Salut ha obert aquets divendres el calendari de cites per a la dosi de reforç de la vacuna contra la covid de les persones d’entre 30 i 39 anys. Salut ho ha anunciat després que la Comissió de Salut Pública aprovés aquest mateix dijous la vacunació amb la tercera dosi de les persones d’entre 18 i 39 anys.

Publicitat
Comentaris
To Top