Ciutat

El sabadellenc Jordi Cuixart deixa la presidència d’Òmnium, després de sis anys

L’activista es va mantenir en el càrrec, tot i ser empresonat per l’1 d’octubre

Jordi Cuixart arribant a la seva empresa, en un permís penitenciari / VICTÒRIA ROVIRA

El sabadellenc Jordi Cuixart deixarà de ser president d’Òmnium, després de sis anys i de mantenir el càrrec empresonat per l’1 d’octubre. Així ho ha anunciat aquest divendres en una entrevista a Rac1, en què ha argumentat que és el moment de “nous lideratges”.

Ni Cuixart ni l’actual vicepresident, Marcel Mauri, es presentaran a la reelecció, a la propera Assemblea General Ordinària. Si les bases ho ratifiquen, el nou president serà Xavier Antich, tal com ha explicat el mateix Cuixart.

Antich (la Seu d’Urgell, 1962) és filòsof, escriptor i professor de la Universitat de Girona, i president de la Fundació Tàpies. Cuixart, proclamat a finals del 2015, deixa el càrrec després de més de sis anys, i d’haver mantingut el càrrec estant empresonat per l’1-O.

Cuixart va sortir de la presó el juny del 2021, després de ser indultat, com ho va ser també la sabadellenca i expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

Els sabadellencs Carme Forcadell i Jordi Cuixart surten de la presó

Comentaris
To Top