Publicitat
Ciutat

La Creu Alta rememora el seu origen en el seu 250è aniversari

L'Associació de Veïns de la Creu celebra el 250è aniversari del barri, ahir al Monestir de Sant Vicenç de Jonquera/ Cedida.

L’Associació de Veïns de la Creu Alta han organitzat aquest cap de setmana una visita al Monestir de Sant Vicenç de Jonqueres de Barcelona dins el marc de la celebració del 250 è aniversari.

L’activitat que va organitzar l’entitat pretenia recuperar el llegat d’un dels pilars fundacionals de la barriada. El Monestir de Sant Vicenç de Jonqueres, que actualment es troba al carrer d’Aragó de Barcelona, va ser el bressol de la Creu Alta abans que aquest marxes definitivament a la ciutat comtal sobre el 1269.

La visita s’emmarca dins de la celebració del 250è aniversari del barri, des que les primeres escriptures sobre l’actual carrer major de la Creu Alta es van oficialitzar el 1772. Unes primeres cases que foren les fites del que avui, 250 anys més tard, és el barri de la Creu Alta.

Publicitat
Comentaris
To Top