Ciutat

La sisena onada de la Covid frega un nou màxim a Sabadell

Recollida d'una mostra per fer un test PCR de coronavirus a Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA
Recollida d'una mostra per fer un test PCR de coronavirus a Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Nou màxim de contagis setmanals. Sabadell ha tornat a batre els seu rècord de contagis amb 7.562 casos positius en només set dies. Els contagis durant la sisena onada, però, s’han estabilitzat i no creixen a la mateixa velocitat que fa un mes.

Hi ha més contagis, però els casos són més lleus. I l’escenari, molt diferent: “El perfil que s’infecta és ara més jove. Veiem com els casos de Covid van retrocedint entre la població més gran de 50 anys”, apunta el cap de Malalties Infeccioses del Parc Taulí, Manel Cervantes.

Les dades ho avalen. El passat 20 de gener hi havia 7.489 casos actius a Sabadell: 1.324 positius confirmats de persones més grans de 50 anys i 6.165 contagis entre menors de cinquanta. De fet, les infeccions entre els majors de cinquanta han deixat de créixer els últims dies per primer cop des de novembre del 2021.

Els infants, major nombre d’infeccions

La majoria de contagis ara es donen entre infants dels zero als nou anys, amb 1.675 casos actius entre aquesta franja d’edat segons les últimes dades disponibles. “Que hi hagi molts infants infectats no és preocupant”, apunta Cervantes.

També la mortalitat del virus ha estat menor: durant l’última setmana s’ha registrat una defunció diària per Covid a Sabadell. La mitjana de morts setmanals durant el mes de gener ha estat de deu persones. I durant les pitjors setmanes de la Covid al mes de març, amb un menor nombre de contagis, se’n havien comptabilitzat una vuitantena de defuncions. “Encara no podem dir que 

El Taulí continua amb una xifra elevada d’hospitalitzats amb Covid: 212. I una vintena d’ells es troben a l’UCI. Cervantes en fa dues lectures: d’una banda, que gran part dels hospitalitzats estan infectats però la Covid no és el motiu d’ingrés. I d’altra, que s’han reduït les hospitalitzacions greus un 33% respecte fa 15 dies.

Comentaris
To Top