Ciutat

El CAP Sant Fèlix obre una unitat per acompanyar les persones trans

L'entrada al CAP Sant Fèlix / ÓSCAR ROJAS

Actualment hi ha unes 500 persones de la Metropolitana Nord en procés de trànsit cap a la identitat sentida

L'entrada al CAP Sant Fèlix / ÓSCAR ROJAS

El CAP Sant Fèlix de Sabadell ha posat en marxa la Unitat de Trànsit de la Metropolitana Nord. Aquest nou servei multidisciplinari té per objectiu atendre i acompanyar les persones trans en les seves necessitats, tant des d’una perspectiva mèdica com quirúrgica, psicològica i social.

Actualment, hi ha unes 500 persones d’aquesta àrea territorial en procés de trànsit cap a la identitat sentida. Fins ara el servei es prestava a Barcelona i així es pretén apropar-lo a la ciutadania tant dels Vallesos com el Barcelonès nord i el Maresme, que podran seguir el seu procés a Sabadell.

Situada a la 4a planta de l’edifici, des de la nova unitat es pretén acompanyar aquestes persones, així com sensibilitzar sobre la seva realitat i les seves necessitats, oferint una visió lliure d’estereotips i prejudicis, tal com explica l’Institut Català de la Salut (ICS) en un comunicat. Per accedir-hi, cal enviar un correu electrònic a l’adreça [email protected] o contactar-hi a través del CAP.

L’acompanyament inclou escolta activa, ajuda per iniciar o ajustar tractaments hormonals i assessorament sobre tractaments quirúrgics i activitats preventives i de promoció de la salut. També s’ofereix acompanyament psicoterapèutic, si es desitja, i participació en grups terapèutics com a complement al procés terapèutic i/o com a espai de socialització. Entre els professionals que presten el servei n’hi ha de medicina de família, ginecologia i obstetrícia, llevadora, treball social, psicologia i atenció a la ciutadania.

Acompanyament a les famílies

Una altra de les funcions de la Unitat Trànsit és oferir acompanyament a les famílies, a través de suport psicoterapèutic, perquè puguin viure millor la transició i contribuir al benestar de la persona trans.

Així mateix, és des de la Unitat Trànsit que s’elaboraran informes mèdics i psicològic establerts com a necessaris per la Llei, per aconseguir el canvi de nom i sexe en el sexe sentit, en tots els documents d’identificació. D’altra banda, des de la Unitat també es formaran professionals de salut i educació, perquè tinguin un coneixement adequat dels processos de transició i puguin donar-hi una atenció adequada.

Publicitat
Comentaris
To Top