Publicitat
Ciutat

Ciutadans demana homenatjar el sabadellenc Martos Martínez, assassinat per ETA

La proposta ha estat aprovada en Junta de Portaveus per tots els grups municipals, a excepció de la Crida

Foto d'arxiu dels regidors Adrián Hernández i Laura Casado, en roda de premsa / D.S.

Ciutadans ha sol·licitat la commemoració del 30è aniversari de l’assassinat d’Antonio José Martos Martínez, en mans d’ETA. El grup municipal considera “indispensable preservar la memòria històrica de la ciutat i reparar i acompanyar a les víctimes sabadellenques del terrorisme”. La proposta ha estat aprovada en Junta de Portaveus gràcies al vot a favor de tots els grups municipals, a excepció de la Crida, que s’ha abstingut.

La regidora Laura Casado demana que aquest assassinat “s’ha d’incloure al Pla de Memòria Democràtica de la ciutat, juntament amb la resta d’atemptats perpetrats al llarg de la història a Sabadell”.

Casado assenyala que “les societats democràtiques han de lluitar contra el terrorisme i la radicalitat” i que és clau “que la societat conegui l’amenaça i les conseqüències del terrorisme”.

El 19 març del 1992, ETA va col·locar un cotxe bomba en un túnel de l’autopista A-18, a l’altura de Sant Quirze del Vallès. L’obrer Martos Martínez, militant del Partit dels Comunistes de Catalunya i de Comissions Obreres, es dirigia a la seva feina quan la bomba va esclatar i va causar la seva mort a l’acte. L’endemà va ser homenatjat a Sabadell.

Publicitat
Comentaris
To Top