Publicitat
Ciutat

Sabadell no demana que s’investigui la relació entre el CNI i els atemptats del 17-A

ERC, la Crida i Junts per Sabadell volen que l’Ajuntament insti el Govern espanyol i la Fiscalia General de l’Estat a investigar les suposades connexions entre l’atemptat del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i el CNI. En seu judicial, l’excomissari José Manuel Villarejo va insinuar que el grup terrorista estava relacionat amb els serveis d’intel·ligència espanyols.

A la Junta de Portaveus, la moció no ha prosperat, ja que entre els regidors d’ERC, la Crida i Junts per Sabadell sumen 13 vots, els mateixos que PSC i Ciutadans, que hi han votat en contra. El vot de qualitat de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, però, ha desequilibrat la moció i ha fet que hagi estat rebutjada.

En el text se sol·licitava al Congrés dels Diputats la creació d’una Comissió d’Investigació, que tingui com a finalitat aclarir les relacions entre l’Imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty i els serveis secrets espanyols. La proposició també volia sol·licitar a la Fiscalia General de l’Estat que investigui, en concret, la veracitat de les declaracions de l’excomissari.

En aquest sentit, també demanava fer una petició al govern espanyol, per desclassificar com a matèria reservada a l’empara de la Llei sobre Secrets Oficials els documents comissats a Villarejo que tinguin relació amb els atemptats ocorreguts a Catalunya l’agost del 2017.

També s’acorda demanar a la Generalitat que emprengui les accions necessàries per esclarir les responsabilitats del CNI d’altres estaments estatals, mitjançant instàncies.

Publicitat
Comentaris
To Top