Ciutat

El Museu d’Història de Sabadell ret homenatge a les víctimes de l’Holocaust

El Museu d'Història de Sabadell rep homenatge a les víctimes de l'Holocaust/ Victòria Rovira

Dins el marc del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust – el passat dijous -, la ciutat no s’ha parat de bolcar durant l’última setmana en el record de les víctimes que van patir l’extermini nazi. Si el dilluns, Sabadell sumava dues noves llambordes stolpersteine, l’obre magna de l’artista alemany Gunter Demnig, que escampa per tot Europa el nom dels deportats pel nacionalsocialisme; el dijous era el torn de l’acte capital, on s’alertava solemnement de “l’augment de l’extrema dreta dins el territori comunitari”.

Sabadell homenatja les víctimes de l’Holocaust alertant sobre l’auge de l’extrema dreta

Avui ha sigut el torn del Museu d’Història de Sabadell, que des de les seves portes, ha organitzat una ruta guiada per diferents llambordes que nodreixen els carrers de Sabadell del record d’un terror que no va entendre de fronteres. “Un homenatge individual, davant una neteja ètnica que esborrava el nom de les persones”, s’ha recordat en la visita.

Sabadell tindrà dues noves llambordes Stolpersteine

D’entre les més de 90.000 llambordes stolpersteine que hi ha per tot Europa, Sabadell en té 63. Algunes d’elles, avui han sigut recordades i homenatjades en la ruta que ha recordat els sabadellencs Joan Capella, Antonio Hilario Planellas, Emili Ferran, Rafael Monllor Belenguer, Pedro Monté, els quals van ser deportats a camps d’extermini nazi.

Comentaris
To Top