Oci i cultura

Acció de protesta perquè l’Ajuntament protegeixi els murals del grafiter Treze

Exposició de Treze al casal Pere Quart / victòria rovira

La Crida per Sabadell denuncia que l’Ajuntament de Sabadell ha incomplert, per ara, la moció aprovada ara fa un any al Ple muncipal en relació a l’artistaTreze. 

La proposta demanava protegir el llegat artístic del grafiter Guillem Vivas Pérez, conegut artísticament com Treze. L’Ajuntament es comprometia a valorar l’estat de cada obra que hi ha actualment a la ciutat i a determinar el millor mètode de conservació en cada cas. Tots els grups municipals hi han votat a favor, a excepció de Junts per Sabadell.

A parer de la Crida i altres entitats, però, no s’ha fet cap passa d’ençà que s’aprovés, el passat maig de 2021. 

Per això, nou mesos, més tard, s’ha convocat una acció de protesta aquest diumenge a Sabadell. Revindicaràn, precisament, que la regidoria de Cultura faci les passes acordades per protegir el patrimoni de Treze, mort l’any 2018. L’acció tindrà lloc a la plaça Barcelona, a parir de les 12 h. 

5 murals perduts

Treze va pintar més d’una vintena de parets a la ciutat. Tot i això, cinc d’elles ja no es conserven. Arreu del món hi ha obres de l’artista: a la ciutat d’Istanbul, amb un dels murals més grans que ha pintat, Mural Istanbul Festival; a la italiana Murello, amb l’Sketchmate Urban Art Festival 2017; a Milà, amb l’Amazing Day; a Glasgow, amb el Yardworks; o a Beirut, amb la decoració del O1NE Beirut.

La Crida impulsa una moció per protegir el llegat artístic del grafiter Treze

Comentaris
To Top