Publicitat
Ciutat

Els CAP de Sabadell agafen aire: les visites per Covid es redueixen un 26%

Cua per accedir al CAP Centre en el pic de la sisena onada, a mitjans de desembre del 2021 / VICTÒRIA ROVIRA

En l’última setmana les visites per Covid s’han reduït un 26%

Cua per accedir al CAP Centre en el pic de la sisena onada, a mitjans de desembre del 2021 / VICTÒRIA ROVIRA

L’embat de la sisena onada del coronavirus comença a donar aire als CAP de Sabadell, els que més han patit l’increment de contagis dels darrers mesos. Les visites relacionades amb aquesta malaltia han disminuït un 26,04% en l’última setmana comparant-la amb l’anterior. Les dades, recollides pel Departament de Salut a Dades Covid, coincideixen amb la setmana en què els contagis s’han reduït un 32,05% respecte l’anterior.

Del 18 al 24 de gener es van comptabilitzar 15.550 atencions per Covid, mentre que set dies després, del 25 al 31, la xifra va disminuir fins a 11.501 (-26,04%). El pic de contagis d’aquesta sisena onada, el 17 de gener, coincideix amb el dia que els CAP van tenir més pressió, amb 3.716 visites per la mateixa patologia, deixant de banda les que hi poguessin haver per altres temes.

El passat mes de gener, l’Atenció Primària sabadellenca va atendre 60.067 visites per Covid-19. Són el rècord en tota la pandèmia i gairebé el doble (+71%) que el mes passat, el desembre del 2021. En comparació, la sisena onada ha generat en aquest cas sí més del doble de visites als CAP que la cinquena, que va arrencar després de Sant Joan i va comportar que els centres d’atenció primària registressin 28.734 assistències per Covid el juliol del 2021.

La reducció de la pressió assistencial permet que Salut es plantegi recuperar l’activitat ordinària dels CAP. Fins ara, des de finals de desembre es limitava a visites Covid, urgències, vacunació, revisions pediàtriques de nounats i al servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR). I en aquesta línia, el consultori local del Poblenou recupera l’activitat aquest mes de febrer, passant d’obrir tres a cinc dies a la setmana, la qual cosa també sorgeix de la pressió del Govern, el ple municipal i els veïns.

El 55% de contagis de Covid a Sabadell, detectats a la sisena onada

Publicitat
Comentaris
To Top