Ciutat

El consultori del Poblenou amplia els dies d’obertura

El consultori local del Poblenou / VICTÒRIA ROVIRA

Salut diu que també tindrà metge de família quan la Covid ho permeti

El consultori local del Poblenou / VICTÒRIA ROVIRA

El Consultori Local del Poblenou obrirà cinc dies a la setmana a partir de dimarts 1 de febrer, i no tres com fins ara. El Departament de Salut ha anunciat la mesura aquest dilluns, després que el Parlament de Catalunya hagi reclamat en diverses ocasions el retorn de tots els serveis en aquest centre mèdic, limitat en recursos des de l’esclat de la pandèmia el març del 2020.

L’horari d’obertura serà de dilluns a divendres de 8 a 13 h. I Salut també assegura que “properament”, el consultori tindrà un metge de família un dia a la setmana. A hores d’ara només té administració i infermeria i aquesta era una de les reivindicacions del ple municipal, veïns, la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell i diferents partits polítics, que en línies generals reclamen que el consultori ofereixi servei de medicina familiar de forma continuada.

Salut remarca que el professional de medicina familiar començarà a treballar quan “disminueixi la incidència de la Covid, es recuperin els professionals que actualment estan de baixa i es recuperi progressivament l’activitat ordinària a l’atenció primària”. Tanmateix, l’atenció aguda i espontània es mantindrà al CAP La Serra de Torre-romeu.

El consultori comptarà amb professionals d’infermeria i administratius per fer l’atenció de malalts crònics i amb problemes de mobilitat, que seran atesos amb cita prèvia. I la conselleria es compromet a reforçar l’atenció domiciliària.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, afirma que “és un primer pas davant les reivindicacions expressades pel veïnat com també per part de l’Ajuntament. Amb la mesura, tindrem més serveis al Poblenou dels que tenim ara i dels que hem tingut durant tota la pandèmia”.

Per la seva part, el portaveu d’ERC, Gabriel Fernández, assegura que “certament, estem molt satisfets. Els compromisos que es van assumir per part del departament de Salut de la Generalitat després del tancament total del consultori, s’estan complint, en la mesura que la pandèmia ho permet”.

I des de Ciutadans, el regidor José Luis Fernández matisa que “el triomf serà recuperar el servei complet, com abans de la pandèmia, amb infermeria però també amb metge”. A més, assegura que la Generalitat va aprofitar la pandèmia i la construcció de l’hospital de campanya “com a excusa per tancar el consultori”.

Veïns de Sabadell es planten al Parlament per exigir l’obertura del consultori del Poblenou

Comentaris
To Top