Ciutat

El nou edifici per acollir la secundària del Virolet, enrocat sense data

Les famílies de l’institut-escola Virolet reclamen un espai auxiliar per a la secundària

Obres de l’edifici d’infantil i primària del Virolet / Victòria Rovira

Les famílies de l’institut-escola Virolet estan fartes de fer classes en barracons. La previsió d’Educació és que el nou edifici d’infantil i primària, ara en obres, estigui enllestit el setembre de 2022, després d’una inversió d’1,4 milions d’euros de la Generalitat. Però els mòduls prefabricats no desapareixeran definitivament del tot: encara no hi ha calendari sòlid per a la construcció d’un espai per encabir els alumnes de secundària, que no està pressupostat.

Les previsions de l’AFA de l’institut-escola Virolet són que, com a molt d’hora, la construcció de l’espai auxiliar per als alumnes de secundària estigui construït el setembre de 2024. “Sent molt optimistes”, apunten.

Això implicarà que el nou edifici, si finalment entra en funcionament el setembre de 2022, de moment acollirà com estava previst els alumnes d’infantil i primària, però també als de secundària. Educació va comunicar a l’AFA en una reunió que se cediran mòduls prefabricats perquè s’utilitzin “de manera temporal” per aules comunes o específiques, com laboratoris o classes de música.

Ara bé, el nombre d’alumnes de secundària creixerà en els pròxims tres anys. Aquest curs van estrenar l’etapa al centre educatiu les dues primeres línies de 1r d’ESO. El setembre de 2022, però, aquesta seixantena d’alumnes passarà al següent curs i entrarà una nova promoció per sota.

La direcció del centre estima que el nou edifici, pensat per a primària i secundària, podrà acollir també els alumnes de secundària fins al curs 2024-2025, com a màxim.  Arribats en aquest punt, si no s’ha construït l’espai auxiliar, “tindríem problemes, perquè ja no hi cabran tots”, assenyala l’AFA.  

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el regidor d’Educació, Manuel Robles, es van reunir amb el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, per abordar les necessitats educatives del barri. “Li vam traslladar la nostra preocupació pel retard de les obres. Ajudarem a fer tota la pressió necessària perquè compleixin amb els seus compromisos”, expressa Robles.

Al problema del Virolet, s’hi afegeix l’endarreriment en la licitació del nou edifici per a l’institut Arraona, al mateix barri de Can Llong, que es preveia per al 2023. Com a molt d’hora, s’espera que estigui el curs 2025-2026.

Comentaris
To Top